JCA dekok
Home

Waterpijp voor verzamelaars en kenners

Aan een waterpijp is tegenwoordig niets raars meer. Het is helemaal opgekomen in Nederland, in elke stad zijn er wel shisha cafés te vinden waar je naast een drankje ook een waterpijp kan bestellen met een smaakje naar keuze om te delen met je vrienden. Ook privé zijn er steeds meer mensen die een eigen waterpijp hebben, niet alleen in studentenhuizen halen ze ’s avonds of op een mooie weekenddag de waterpijp al eens boven, maar ook volwassenen en ouderen kunnen er vaker van genieten.

Naast deze ‘amateur’ gebruikers zijn er ook echte kenners die alles afweten van de waterpijp, shisha en de tabak die erin gerookt wordt. Ook zijn er verzamelaars die waterpijpen verzamelen, dit gaat dan om kwaliteits waterpijpen van bekende merken. Een voorbeeld van zo’n merk is El Nefes. Dit merk behoort tot de beste kwaliteit van waterpijpen en is wereldberoemd dankzij de uitzonderlijke kwaliteit die het biedt. Alle waterpijpen zijn in Ottomaanse stijl ambachtelijk vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden, een sterk staaltje handwerk dus. Waterpijpen van dit merk worden beschreven als de beste ter wereld en zijn zeer schaars, dus ook een zeer geliefd item onder verzamelaars. 

Daarnaast is ook Khalil Mamoon een top of the line merk in de waterpijp markt. Dit Egyptisch merk is bekend voor zijn duurzaamheid, traditionele productiewijze en goede rookontwikkeling. Dankzij hun perfecte afstemming en afwerking van de binnenschachten staan zij bekend om ultiem rookgenot en perfect ambachtmerk. De extra brede luchtpijp zorgt voor een optimale rookontwikkeling en zal nooit roesten.

Dit zijn twee van de meest hoogstaande merken wat betreft waterpijpen voor waterpijp kenners en verzamelaars. Natuurlijk is er nog een grote variëteit aan waterpijpen die merken biedt van traditionele waterpijplanden zoals Egypte en Turkije, deze worden meestal nog steeds naar eeuwenoude kennis met de hand vervaardigd. Soms worden de vazen zelfs zelf geblazen en tabakskoppen met de hand gedraaid in een pottenbakkersbedrijf.

https://premium-hookahs.nl