JCA dekok
Image default
Home

Nooit meer een lekkage in jouw woning!

Nooit meer een lekkage in jouw woning!

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is ons allemaal meerdere keren verteld als het op onze gezondheid neerkomt. Jammer genoeg past lang niet iedereen deze wijsheid toe als het op bezittingen aankomt. Vooral eigenaren van koophuizen lijken er altijd erg verbaasd uit te zien wanneer ze te maken krijgen met een lekkage. In principe is zo een daklekkage onnodig zolang je op tijd ingrijpt.

Oud huis  

Woon je in een woning dat inmiddels jaren geleden gebouwd is? Misschien is het een goed idee om dan na te gaan in hoeverre een nieuw dak of bijvoorbeeld een kleine dakreparatie nodig is. Bij een oud huis loop je het risico dat het dak op een gegeven moment zodanig beschadigd raakt, dat het resulteert in bijvoorbeeld lekkages in je huis.

 Slecht weer 

Niet alleen daken van oude woningen kunnen aan vervanging toe zijn. Zelfs bewoners van nieuwbouwhuizen krijgen wel is te maken met lekkages. Hoewel dat relatief weinig voorkomt, is het toch aan te raden om na extreem slecht weer te kijken of je een korte gratis dakinspectie kunt regelen. Op deze manier kan een specialist tijdig onderzoeken in hoeverre het dak van jouw woning beschadigd is geraakt door het slechte weer, zodat je eventueel nog op tijd kunt ingrijpen om eventuele lekkages te voorkomen.

 

Gevolgen

Mocht je toch te maken krijgen met een lekkage, dan heeft dat nare gevolgen voor je huis en gezondheid. Door de lekkage zullen de muren in je woning vochtig raken en daardoor schimmelen. De vies uitziende plekken op de muur zijn erg lelijk en trekken daarnaast ook veel ongedierte en bacteriën aan. Vervolgens zorgen die ervoor dat je huisgenoten of familieleden met een slecht immuunsysteem koorts of griep achtige verschijnselen krijgen.

 

Of je nu in een nieuwbouwwoning woont of niet, met lekkages kan helaas iedereen te maken krijgen. Voorkom dit probleem door na extreem weer tijdig in te grijpen. Daarnaast is het altijd verstandig om te kijken hoe oud je woning is en of het misschien tijd is voor een nieuw dak.

 

 

https://www.economy.nl