JCA dekok
Image default
Home

Drone: Jamara Quadcopter invader, stunten zonder camera

De invader van het merk Jamara kan met een simpele druk op de controller stunts uithalen. Zo is het mogelijk om 360 graden draaien, flips en salto’s in alle richtingen, te maken met de drone. De invader wordt aangedreven door vier propellers om zo de stabiliteit in de lucht te kunnen garanderen. Anno 2015 heeft deze robuuste quadrocopter een adviesprijs van 120 euro in Nederland, België en Duitsland. Wat zijn de specificaties van de Jamara Quadcopter Invader? In welke kleuren kan je het apparaat kopen? Hoe zien de stunts er precies uit?

Het merk Jamara

Jamara is kleinschalig in 1973 begonnen in de kelder van de ouders van de broers Eric en Otto Natterer. Na een aantal jaar experimenteren met op afstand bestuurbaar speelgoed en andere vooruitstrevende projecten op het gebied van speelgoed, zijn de broers in 1990 een groot pand betrokken in Aichstetten, Duitsland. Al snel na het openen van dit pand en tevens fabriek, verovert Jamara Duitsland, Azië, Rusland en Frankrijk. Na een aantal jaar blijkt het bedrijfspand en de fabriek te klein voor het succes van Jamara. In 2005 en 2006 wordt het pand met 4300 vierkante meter uitgebreid door de naburig gelegen panden uit te kopen. In 2000 wordt het merk Jamara Toys opgericht. Hier vallen drones, op afstand bestuurbare buggy’s en helikopters, en de quadcopters onder. Je kan het niet vergelijken met de Dji Mini 2 review, maar het is wel een drone.

De Jamara Quadcopter invader drone

Vliegen met de invader quadcopter of quadrocopter wordt aangeraden vanaf 14 jaar. Er zitten namelijk nogal wat kleine onderdelen op de drone gemonteerd. De drone kan in twee standen worden gevlogen: beginner en expert. In de beginnersmode krijg je veel ondersteuning om zo als onervaren dronepiloot toch een stabiele vlucht te hebben. Zodra je de invader op expert zet kan je er enorm veel mee. Zo is het mogelijk om eenvoudig 360 graden draaien, flips en salto’s in alle richtingen te maken. Ook kent de quadrocopter een stand speciaal gemaakt om flips uit te voren. Deze heet de flipstuntmodus. Verder is de invader drone van Jamara uitgerust met een aantal LED-lampjes, waardoor je er in het donker ook goed mee kunt vliegen. De drone is in Nederland en België te koop in de kleuren zwart, geel en oranje. Deze grote drone is niet uitgerust met een camera en is echt bedoeld om te leren vliegen en stunts in de lucht uit te halen.

Belangrijkste specificaties

Volgens de officiële website van Jamara zijn de belangrijkste kenmerken van de Jamara quadrocopter invader als volgt:

 • Merk: Jamara
 • Model: Quadrocopter Invader – Drone
 • Type: drone, quadrocopter, quadcopter
 • Afmetingen: 610x186x95mm (lxbxh)
 • Stunts: 360 graden draai, salto, flips
 • Adviesprijs 2015: 120 euro
 • Besturing: controller
 • Vluchtmodi: beginner, professional en stunt
 • Max. snelheid: tot 35 kilometer per uur, zelf in te stellen

De invader zien vliegen in het echt

Voordat je meer dan 100 euro uit gaat geven aan een nieuwe quadrocopter of drone, is het erg handig om video’s te bekijken waarin de Invader van Jamara de hoofdrol speelt. Zo leer je de mening van fans en experts kennen en zie je zelf hoe de drone vliegt binnen en in de buitenlucht. Een aantal video’s en reviews om je op weg te helpen:

 • Een vlucht met de invader drone: https://www.youtube.com/watch?v=Jt07iz6NL64
 • De drone met een zelf gemonteerde GoPro camera: https://www.youtube.com/watch?v=6jx2CcoeFx8
 • Het officiële kanaal van Jamara Duitsland: https://www.youtube.com/user/JamaraGermany
 • Een buitenvlucht met de quadrocopter: https://www.youtube.com/watch?v=laAu28fB1ss