JCA dekok
Image default
Home

Tips voor het verkopen van je huis

Wellicht ben je al in de situatie geweest, of niet. Het is in ieder geval wel goed om te weten mocht het eens gebeuren. Je wilt je huis verkopen. Wat moet je allemaal weten? Er zijn contracten en afspraken. Hoe gaat dit in zijn werk? In dit artikel zijn er een aantal juridische tips die de verkoper kunnen helpen. Hier moet je opletten als je je huis verkoopt.

 

Koper komt afspraak niet na

Het kan zo zijn dat de koper de afspraken niet nakomt. Hij levert bepaalde stukken niet op tijd of verschijnt bijvoorbeeld niet bij de overdracht. Wat kan je eraan doen? Een oplossing is het werken aan de hand van een stappenplan.

 

Inschrijven bij Kadaster

Je gaat je eigen woning verkopen. Wilt de koper de koopovereenkomst dan laten inschrijven bij het Kadaster of niet? Wanneer het wel zo is, is het zo dat je hieraan moet meewerken. Op deze wijze kan de koper voorkomen dat hij mistast wanneer jij als verkoper zijnde voor de overdracht een beslaglegging op je woning krijgt. Hetzelfde wanneer jij als verkoper failliet wordt verklaard.

 

Aansprakelijkheid

Wanneer de koper na de overdracht stuit op een gebrek, is het meestal zo dat hij jou als verkoper meestal niet aansprakelijk kan stellen. Tijdens de overdracht gaat namelijk ook het risico van de woning naar de koper. Wel is het zo dat je als verkoper aansprakelijk kan zijn voor verborgen gebreken die het normale gebruik van de woning in de weg staan. Dit is ook zo wanneer je niets van deze gebreken wist. Wanneer het om minder ernstige gebreken gaat, ben je aansprakelijk als je ervan wist en over het probleem hebt gezwogen.

 

Mededelingsplicht

Je hebt een mededelingsplicht als verkoper zijnde. Dit houdt in dat je alwetend alles moet vertellen, wanneer dit belangrijk kan zijn voor de koper.

http://economy.nl