JCA dekok
Image default
Home

De definitie en voordelen van een groothandel

Een groothandel klinkt voor veel consumenten als een onbereikbaar bedrijf. Echter is elk persoon in staat het pand te betreden. Een groothandel wordt gekenmerkt door verschillende eigenschappen. Wat is een groothandel en welke voordelen biedt de aankoop van producten bij een groothandel?

Een groothandel kan worden gedefinieerd als een bedrijf dat producten doorverkoopt aan detailhandelaren, die profiteren van lagere prijzen door de aanschaf van een grote hoeveelheid. De producten van de groothandel zijn in de meeste gevallen direct afkomstig van de fabrikant. Een groothandel specialiseert zich vaak in een bepaald product of vak, zoals tapijtreiniger of juist industriele reiniging. Ook is het mogelijk dat een groothandel zich richt op een specifiek bedrijf om producten aan te leveren.

Prijzen

Doordat een groothandel de macht heeft producten voor een lage prijs in te kopen, kunnen deze producten ook voor een scherpe prijs worden verkocht. Wanneer een winkel deze producten zal inkopen bij de handel, om vervolgens in de eigen zaak te verkopen, zullen de prijzen verder stijgen om de verwachte winst van de onderneming te realiseren.

Hoeveelheid

Bovendien is het mogelijk een grote hoeveelheid van een specifiek product in te slaan. Deze groothandelaars beschikken gegarandeerd over de nodige hoeveelheid, al kent de handel ook geen minimale afname. Hierdoor heeft de klant de mogelijkheid een hoeveelheid producten af te nemen naar eigen wens.

Merken

Producten worden vaak nog onderscheid door verschillende merken. Zo is er niet enkel keuze tussen A-producten, maar is de aanschaf van B-, C- of zelfs huismerkproducten mogelijk. Dankzij deze verschillende mogelijkheden, kan de klant zelf een budget bepalen.  

Garantie

Bij de aanschaf van verse producten, bieden vele groothandels een versgarantie aan. Hiermee wordt de klant gegarandeerd daadwerkelijk verse producten te ontvangen, aan de hand van gekoeld transport.

http://fayon.nl