JCA dekok
Image default
Home

Voordelen van een MJOP voor beleggers en VvE’s

Handelen in vastgoed wordt door steeds meer succesvolle investeerders aangeraden om geld te verdienen. Door gebruik te maken van enkele hulpdiensten klinkt het beleggen ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Echter komen er wel veel kosten bij kijken, dat zonder overzicht veel onrust brengt in het werk. Gelukkig is daar een oplossing voor.

Door te werk te gaan aan de hand van een MJOP, oftewel een meerjarenonderhoudsplan, zal de belegger nooit voor onverwachte kosten komen te staan. Dit overzicht helpt de investeerder in te zien welke kosten er in de toekomst verwacht kunnen worden, waardoor er momenteel rekening mee kan worden gehouden om niet met een geldtekort te zitten in de nabije toekomst. Daarnaast is de beschikking over een MJOP ook essentieel voor een VvE. Maar welke voordelen biedt een MJOP nog meer? Is het daadwerkelijk de moeite waard om tijd te besteden aan het samenstellen van de zogenoemde MJOP?

Meerjarenonderhoudsplan

Met een MJOP krijgt een VvE een inhoudelijk overzicht van komende onderhoudskosten. Hierdoor wordt dit plan als waardevol onderdeel beschouwd door professionele VvE’s. Naar het verkrijgen van inzicht in de kosten, zal de onderneming ook kennis opdoen over de gebonden financiële verplichtingen rondom de betalingen. Daarnaast krijgt de VvE de ruimte gericht te sparen. Voor beleggers is het gemakkelijker een lening te verkrijgen bij de bank, wanneer de belegger in staat is een MJOP te vertonen. Verder zijn de kosten voor groot onderhoud voor de belegger, waardoor het onprettig is als dit hoge, onverwachte kosten zijn. Door te beschikken over een MJOP zullen deze kosten in beeld worden gebracht.

Wetgeving

Per 1 januari 2018 is de verplichting ingesteld dat alle VvE’s een deel van de financiën verplicht moeten reserveren voor de onderhoud. Deze reservering komt neer op minimaal 0,5% van de herbouwwaarde. Als er sprake is van een actueel meerjarenonderhoudsplanning, niet ouder dan 5 jaar, krijgt de onderneming het recht op basis van het kostenoverzicht af te wijken van dit percentage.

 

http://laan35.nl