JCA dekok
Image default
Industrie

Alle informatie over het kopen van een houtboor

Als je overweegt een houtboor te kopen dan zijn er verschillende dingen waar op gelet moet worden. Natuurlijk is het van belang waar de houtboor gekocht wordt en hoeveel de houtboor kost, maar er zijn nog veel meer factoren die in het achterhoofd gehouden moeten worden tijdens het kopen van een houtboor. Ga ik boren in zachthout? Dan kan ik hier op letten tijdens het kopen van een boor. Dan heb je een boor nodig van iets mindere kwaliteit. Als er geboord moet worden in hardhout dan zal juist gekeken moeten worden naar een sterkere boor van een hogere kwaliteit. In deze blog wordt allerlei informatie over houtboren, die van belang kunnen zijn bij het aanschaffen van een boor, behandeld. Hopelijk worden verschillende vragen beantwoord. Welke houtboor moet ik kopen? Waar moet ik allemaal op letten tijdens het kopen van een houtboor? Welke soort houtboren zijn er?

Soorten houtboren

Er zijn erg veel verschillende toepassingen waarin een houtboor gebruikt kan worden, er zijn dus ook erg veel verschillende soorten houtboren. Er zijn machinale houtboren, speedboren en slangenboren. Deze boren zijn allemaal geschikt voor het boren in zachthout. Deze zullen in de meeste gevallen dus ook minder geld kosten dan boren die geschikt zijn voor het boren in hardhout. Een boor die geschikt is voor het boren in hardhout is een hardhoutboor. Er zijn ook hardhout slangenoren. Deze boren zijn vaak een stuk steviger en van betere kwaliteit. Het is erg van belang om eerst te weten in wat voor soort hout er geboord zal worden voordat er een houtboor besteld wordt.

Zachthout

Als er geboord zal worden in zachthout dan is het nu duidelijk welke soort boren gebruikt kan worden. Met deze boren kan geboord worden in MDF, vuren, grenen, balken uit zachthout en plaatmateriaal zoals multiplex. De houtboren zijn er vaak ook in verschillende maten. Als een betonboor tekort is dan kan er gekozen worden voor een langere houtboor, er kan echter ook een verlengstuk gekocht worden om het bereik nog verder te vergroten. Er zijn dus erg veel mogelijkheden, vooraf weten wat je precies wilt doen is dus cruciaal.