JCA dekok
Home

De voordelen van massief eiken bladen

Er gaat niets boven de luxe uitstraling van een massieve eiken tafel. Het heeft een warme look en is rustig in gebruik. Eikenhout is namelijk geluid- en schokdempend. Het geluid van bestek, potten en pannen wordt afgezwakt op dit houten werkblad. We vertellen u graag meer over de voordelen van massieve eiken bladen.

Typische kenmerken van eiken

Eikenhout is een natuurlijk materiaal. Bomen zijn verschillend, hierdoor kan het voorkomen dat er ook in de bladen andere kleuren of structuren voorkomen. Eiken werkbladen zullen altijd afwijken van de getoonde afbeeldingen, maar dat maakt de eiken bladen juist heel eigen. Het hout kan knoesten bevatten. Men kiest vaak voor eiken vanwege de lichte kleur en warmte. Lucht en zon laten eiken vaak nog iets veranderen van kleur. Alle eiken tafels van Eikentafelfabriek zijn gemaakt van Europees eiken. Hierdoor bent u verzekerd van zeer sterke en betrouwbare eiken bladen. Voor toepassingen binnen wordt het hout gedroogd. Vaak zal het uiteindelijk nog zo’n 1% krimpen door de luchtvochtigheid. Dit houtsoort heeft een duurzaamheid van klasse 2. Dit betekent dat eikenhout een levensduur van 20 tot 25 jaar heeft.

Afmetingen eiken bladen

Eiken houten tafels zijn in allerlei afmetingen leverbaar. Of u nu op zoek bent naar een compact exemplaar of een groter model, Eikentafelfabriek heeft het allemaal. De massieve eiken bladen hebben een breedte van 100 cm en zijn tot een lengte van 300 cm verkrijgbaar. Online kunt u de gewenste afmeting aangeven.

Eigen afwerking

Smaken verschillen, gelukkig kunt u een keuze maken uit diverse afwerkingen van het eikenblad en zelfs de poten van de tafel. Gaat u voor een onbewerkte uitvoering of eentje die hoogwaardige behandelingen heeft ondergaan? Stem uw tafel altijd af op uw interieur. De hippe afwerkingen zorgen voor een unieke uitstraling. Het grote voordeel van deze tafels is dat u in feite een geheel eigen massieve eiken tafel kunt creëren die voldoet aan uw wensen en perfect past in uw huis of welke plek dan ook. Bent u enthousiast geworden over de vele mogelijkheden die onze massieve eiken bladen te bieden hebben? Bekijk de uitvoeringen online of breng een bezoek ons filiaal.

https://www.eikentafelfabriek.nl/