Zelf uw cv-ketel onderhouden

Jcadekok

Naast het onderhoud te laten doen door een professional, kunt u natuurlijk ook zelf een aantal dingen doen voor het onderhoud van uw cv-ketel. Dit kan u geld schelen en het kan er daarnaast voor zorgen dat de levensduur van uw cv-ketel verlengt wordt. Wie wil dat nou niet?

Ontluchten

Door uw radiator en de ketel te ontluchten voorkomt u rare geluiden aan uw cv-ketel en zorgt u dat de installatie van uw cv-ketel optimaal werkt. Daarnaast zorgt u ervoor dat het water uit uw c.v. door de buizen kan gaan en de warmte kwijt kan. Hierdoor worden de stookkosten lager en verkleint u de kans op een defect aan uw cv-ketel.

Zoek wel in de handleiding van uw cv-ketel op of uw ketel beschikt over een automatische ontluchting. Er zijn tegenwoordig namelijk cv-ketels die dit zelf doen.

Checken waterdruk

Check met regelmaat de waterdruk van uw cv-ketel. Als de druk niet juist is (vaak tussen 1 en 2 bar) kunt u uw loodgieter tijdig inschakelen, om zo een defect voor te zijn.

Specialist in onderhoud

Voor het onderhoud van uw cv-ketel kunt u ook naar een specialist toe gaan. SAM Loodgieter is zo’n specialist die het onderhoud van uw cv-ketel volledig uit handen neemt. Van het installeren tot het vervangen van onderdelen, SAM Loodgieter neemt uw werkzaamheden uit handen. Kijk op de site voor alle informatie.

 

Published in Home by .