JCA dekok
Home

Zelf uw cv-ketel onderhouden

Naast het onderhoud te laten doen door een professional, kunt u natuurlijk ook zelf een aantal dingen doen voor het onderhoud van uw cv-ketel. Dit kan u geld schelen en het kan er daarnaast voor zorgen dat de levensduur van uw cv-ketel verlengt wordt. Wie wil dat nou niet?

Ontluchten

Door uw radiator en de ketel te ontluchten voorkomt u rare geluiden aan uw cv-ketel en zorgt u dat de installatie van uw cv-ketel optimaal werkt. Daarnaast zorgt u ervoor dat het water uit uw c.v. door de buizen kan gaan en de warmte kwijt kan. Hierdoor worden de stookkosten lager en verkleint u de kans op een defect aan uw cv-ketel.

Zoek wel in de handleiding van uw cv-ketel op of uw ketel beschikt over een automatische ontluchting. Er zijn tegenwoordig namelijk cv-ketels die dit zelf doen.

Checken waterdruk

Check met regelmaat de waterdruk van uw cv-ketel. Als de druk niet juist is (vaak tussen 1 en 2 bar) kunt u uw loodgieter tijdig inschakelen, om zo een defect voor te zijn.

Specialist in onderhoud

Voor het onderhoud van uw cv-ketel kunt u ook naar een specialist toe gaan. SAM Loodgieter is zo’n specialist die het onderhoud van uw cv-ketel volledig uit handen neemt. Van het installeren tot het vervangen van onderdelen, SAM Loodgieter neemt uw werkzaamheden uit handen. Kijk op de site voor alle informatie.