JCA dekok
Home

Bewindvoering in Tiel

Je hebt bewindvoering, wat een ander woord is voor beschermingsbewind en onderbewindstelling, en dat wordt door Prio bewindvoering in Tiel en omgeving aangeboden. Maar waarom is bewindvoering in Tiel nodig? Wanneer iemand meerderjarig wordt, krijgt diegene volledige autonomie, en is hij of zij zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen financiën. De meeste mensen krijgen dit wel onder de knie, maar er zijn ook anderen die helaas niet goed weten hoe ze hun eigen financiën moeten beheren op de juiste manier. Dat is wanneer bewindvoering nodig is, de kantonrechter stelt het vermogen van dat persoon onder bewind. De bewindvoerder beschermt in deze situatie het vermogen van dit persoon die in Tiel woont.

De aanvraag voor bewindvoering in Tiel

Het is mogelijk voor iemand om zelf bewindvoering aan te vragen in Tiel, meestal weet diegene dat zijn of haar situatie onhoudbaar is, en er een andere oplossing moet komen. De partner of familieleden kunnen ook bewindvoering in Tiel aanvragen, of er een verzoek voor indienen. Hier gaat het om naaste familie die uiterlijk twee generaties verwijderd is van het individu. Soms gaat het ook om een minderjarige in Tiel die bewindvoering nodig heeft, dan kan de voogd het aanvragen. Er zijn ook een paar uitzonderlijke gevallen in Tiel bekend waar de officier van justitie een verzoek indient.

Hoe dien je de aanvraag voor bewindvoering in Tiel in?

Veel mensen zitten ook wel met de vraag: hoe vraag je bewindvoering in Tiel aan? Wanneer jij of een familielid bewindvoering aan wil vragen, dan kan Prio Bewindvoering samen met jou naar de rechtbank gaan in Tiel en er een verzoekschrift voor invullen. Als je dit wilt, dan kan je bij ons een afspraak maken waarbij we een intakegesprek houden. Het ingevulde verzoekschrift wordt, samen met de andere benodigde stukken, naar de rechtbank verstuurd.

De kosten van beschermingsbewind

Natuurlijk is het verzorgen van beschermingsbewind niet gratis, daar zijn kosten aan verbonden in Tiel. Wanneer je een minimuminkomen hebt dan zullen deze kosten via de bijstand vergoed worden, die aanvraag regelen we voor je. Als je een rijke tata bent, mag je het zelf betalen.