JCA dekok
Home

Kun je een badkamer renoveren in 1 dag?

Het lijkt te mooi om waar te zijn. S’ochtends ga je naar je werk en s’avonds kun je genieten van een gloednieuwe badkamer. Toch gaat het wel die kant op. Diverse initiatieven en bedrijven werken samen om dit voor elkaar te krijgen. Dus niet meer douchen bij de buren, en wekenlang stof door je hele woning. Hoe krijgen deze bedrijven dit dan voor elkaar?

Niet alleen woningbezitters maar ook huurders zitten met een probleem als de badkamer moet worden gerenoveerd. Sterker nog, een huurder heeft vaak minder invloed over het tijdstip en de gevolgen. Daarom komt het voor een huurder eigenlijk nog veel nauwer. Woningcorporatie Mitros bedacht om deze reden een ‘challenge’. Een uitdaging voor bedrijven in de markt om een badkamer binnen 1 dag te kunnen renoveren. Diverse partijen hebben hierop ingeschreven en kwamen vaak tot een verassend resultaat.

Niet hakken en breken maar plakken. Dat lijkt het devies. Bij het verwijderen van tegels en aanstrijken van cement komt stof vrij. Bovendien moet cement uitharden. De bouwbedrijven bedachten daarom dat ze beter alles al vooraf kunnen maken. Prefab construeren van panelen die op locatie direct over de bestaande tegels kunnen worden geplakt. De leidingen worden dan met flexibele buizen naar de nieuwe kranen gebracht. Om de panelen goed op maat te kunnen maken zijn de badkamers vooraf grondig ingemeten. Eén partij gebruikte hiervoor een 3d scanner die de hele ruimte nauwkeurig in kaart bracht.

https://dewoonwijk.nl/nieuws/badkamer-renoveren-1-dag-2161