JCA dekok
Home

Waarom kiezen voor Zone Atex?

Iedereen kent wel een reguliere hanglamp of schijnwerper lamp. Maar heb je ook weleens gehoor van Zone Atex verlichting? Deze unieke lampen zijn explosieveilig en daardoor geschikt om te gebruiken op locaties met een verhoogd risico op explosiegevaar. Ben je specifiek op zoek naar lampen om te gebruiken op zware industrieën zoals een haven, olieraffinaderij of een omgeving waar gas- en of stofontploffingsgevaar dreigt? Verdiep je dan zeker eens in het brede assortiment van Zone Atex verlichting. Je vindt gegarandeerd de lamp waar je naar op zoek bent! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan is het raadzaam om zeker nog even verder te lezen. Wij vertellen je alles wat je moet weten en meer.

De verschillende zones

Zone atex lampen worden onderverdeeld in verschillende zones. Zone 0, 1, 2, 20, 21 en 22 geven weer waar deze lamp voor bedoeld is. Zone 0 staat voor een explosief gasmengsel dat voortdurend of voor een gedurende lange periode aanwezig is. Zone 1 staat voor een grote kans op aanwezigheid van een explosief gasmengel onder normaal bedrijf. Zone 2 gaat weer een stap verder. Dit gaat namelijk over de eventuele aanwezigheid van een explosief gasmengsel dat voor een kortdurende periode aanwezig is. Zone 20 staat in het teken van een explosie gevaarlijke stofwolk die voortdurend of een langere tijd aanwezig is. Zone 21 geeft aan dat er een kans is op een explosieve stofwolk onder normaal bedrijf. Tot slot de laatste zone. Zone 22 geeft aan dat er een stofwolk is die een korte periode aanwezig is.

Neem dus contact op met Zone Atex als je geinteresseerd bent in de lampen. Zij kunnen je dan nog meer informatie geven. Ook kunnen zij aan jou advies geven over welke lamp het beste bij jouw pand zou passen.