JCA dekok
Home

Je schoenen een nieuwe stijl geven

Ben jij van plan je schoenen een nieuwe stijl te geven door ze te verven met verf voor schoenen? Dan moet je goed weten wat je doet. Het verven van glad leer is namelijk tamelijk maken, maar het verven van suède is een ware kunst. Het verven van glad leer zal op een ander moment besproken worden.

Suède is een zachter soort leer met een hele open structuur. Hierdoor is het een stuk minder duurzaam dan glad leer, maar levert het wel een unieke uitstraling op. Zoals eerder gezegd is dit soort leer een stuk lastiger te verven dan glad leer. Wanneer de suede verf niet goed wordt aangebracht, kan het leer hard worden doordat het een open structuur heeft. Wanneer dit gebeurt zullen de schoenen heel oncomfortabel aanvoelen en wil je ze waarschijnlijk niet meer gebruiken. Durf je het toch aan je suède schoenen te verven? Dan moet je de volgende dingen doen. Ten eerste heb je twee dingen nodig: een borstel speciaal voor dit soort leer, en natuurlijk de verf. Zorg er wanneer je deze dingen in huis hebt voor dat de schoenen geheel stofvrij zijn en ruw ze op met de borstel. Breng nu met de kwast één voor één dunne laagjes aan op het leer, en laat deze eerst opdrogen alvorens je aan de volgende laag begint. Het aanbrengen van één dikke laag is zeer onverstandig, omdat het egaal maken van de verf dan bijna onmogelijk is. Zorg er dus echt voor dat je laagje voor laagje werkt.

Als het goed is heb je nu de mogelijkheid om je schoenen te verven met leerverf. Als je de tips stap voor stap goed opvolgt zou het allemaal goed moeten gaan. Echter, het aanbrengen van leerverf op suède schoenen is en blijft een kunst. Het gaat vaak fout en wanneer dit gebeurt zijn je schoenen waarschijnlijk wel verpest.

 

https://www.leerverfshop.nl/