JCA dekok
Home

Houten vloer voor huisdieren

Een houten vloer kiezen hoeft niet moeilijk te zijn als je een huisdier hebt. Echt niet. Wanneer je een huisdier hebt zal je ook wel weten dat buiten de liefde en het plezier ervan  er ook een aantal nadelen aan vast zitten. Wat als onze trouwe viervoeter niet zindelijk is? Of ontzettend erg verhaard? We kunnen je niet vertellen hoe je voor je viervoeter moet zorgen, maar we kunnen je natuurlijk wel adviseren over de houten vloer. Hoe kun je ervoor zorgen dat de problemen van je huisdier geen problemen vormen op de vloer? Hoe kies je überhaupt de juiste vloer als je een huisdier hebt?

Het kiezen van een houten vloer

De meeste houten vloeren in Nederland zijn eiken houten vloeren. En dit is nou juist de vloer waarbij een huisdier voor problemen kan zorgen. In eiken zit namelijk looizuur. Dat is een middeltje dat verwerkt zit in de vloer die ervoor kan gaan zorgen dat de vloer verkleurt. Dat verkleuren wordt voornamelijk veroorzaakt door plas of braaksel van het huisdier, maar het kan ook gebeuren door het knoeien of druppelen van de waterbak van de viervoeter.

Als dit soort vocht, met een hoog PH waarde, in de vloer trekt kan dit zorgen voor donkere kringen zodra het in de vloer trekt. Maar er zijn natuurlijk een aantal tips om dit te voorkomen!

Tips om de problemen te verminderen:

  • Gebruik een dienblad of een plank. Zodra je deze onder de drinkbak zet valt het water daarop, en vermijd je dat het op de grond valt.

  • Ruim eventuele ongelukjes direct op. Houd het dus iets meer in de gaten zodat je voorkomt dat het even blijft liggen.

  • Stofzuig regelmatig. Dit zorgt ervoor dat er geen haren of zand op de vloer terechtkomen wat ervoor kan zorgen dat de vloer beschadigd. Zand werkt namelijk als schuurpapier!

  • Maak de pootjes schoon na het uitlaten. Ook dit voorkomt een vieze vloer, en zand door de gehele kamer.

  • Volg de onderhoudsprotocollen en tips die je bij het kopen van de vloer te horen krijgt. Bijvoorbeeld om olie te gebruiken.