JCA dekok
Home

Hoe wordt een dakkapel prijs berekend

De dakkapel prijs hangt vooral af van de breedte en het constructietype. En plat of schuin dak vallen qua prijs mee, maar wanneer ze op de nok geplaatst moeten worden, dan krijg je een verhoogde nok, en dan stijgt de prijs behoorlijk. De extra kosten hebben te maken doordat de dakconstructie aangepast moet worden. 95% van de mensen kiest voor een standaard type met een plat of schuin dak. Of je een plat of schuin dak moet hebben hangt af van de dakhelling. Doorsnee rijtjeswoningen hebben 9 van de 10 keer een dakkapel met een plat dak. Vaak hebben de buren er al een en vanaf de straat kun je dat al prima zien. De goedkoopste dakkapellen hebben een plat dak. Een schuin dak is +/- 10 procent duurder.

Breedte speelt een grote rol

Bij de dakkapel prijs speelt de breedte ervan een grote rol. Niet meer dan logisch eigenlijk want er is meer materiaal nodig. Hoe breder hij moet worden, hoe meer kozijnen, dak, en glas en nodig is. Glas en kozijnen zijn waarschijnlijk de duurste elementen. Hoe meer openslaande ramen (ramen die open kunnen), hoe meer het kost. Standaard worden de kozijnen voorzien van dubbel glas met een HR++ codering, maar ook dit kun je in een zwaardere uitvoering nemen. HR+++ of driedubbelglas is namelijk ook mogelijk. Het glas is nog beter geïsoleerd wat meer kou, warmte, en geluid tegenhoudt. Zit je aan een drukke weg dan zou dit een interessant voordeel met zich meebrengen.

 

Meer ruimte met een dakkapel

Mensen kiezen vaak voor een dakkapel voor de ruimtewinst. Een donker zolderkamer kun je daarmee eenvoudig omtoveren tot praktische slaapkamer of hobbykamer. Niet alleen krijg je meer licht in de kamer, en kun je op een natuurlijke manier ventileren, maar je kunt ook op plekken staan wat voorheen niet kon. Een van de kenmerken van een schuin dak is dat er wel veel vloeroppervlak is maar weinig sta-ruimte. Door een dakkapel vergroot je de staruimte aanzienlijk. Een dakkapel van 2 meter breed levert je doorgaans 2 vierkante (m2) meter extra optie.