JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Prijs van een dakkapel

Zoek je op prijs dakkapel dan kom je veel bedrijven tegen die dakkapellen plaatsen, maar slechts weinig prijzen. Je weet dus nog steeds niet wat de kosten zijn. Dakkapelmontage heeft niet alleen een mooie oplossing voor richtprijzen, maar zelfs een dakkapelconfigurator waarmee je zelf eenvoudig de prijs kunt uitrekenen. Zo krijg je een zeer nauwkeurige prijs van een dakkapel en weet je dus ongeveer wat hij kost. In praktijk kan het nog iets afwijken, want geen situatie is hetzelfde.

 

Veel opties en mogelijkheden

Een prijs dakkapel is afhankelijk van verschillende opties en mogelijkheden. De grootste prijsfactor is de afmeting. Een eenvoudige regel leert ons dat hoe breder het dakkapel, hoe duurder hij wordt. Er is immers meer glas en meer kozijn nodig, en dat maakt het nu juist zo duur. Ramen die open moeten kunnen zijn doorgaans ook duurder dan vaste ramen.

 

Prijs laag houden

In feite kun je de prijs van een dakkapel laag houden door hem simpel te houden. Ventilatieroosters, inzethorren, en rolluiken drijven de prijs flink op. Deze luxe elementen zijn altijd optioneel waarmee je een dakkapel zelf kunt aankleden. Een kunststof dakkapel is weer goedkoper dan een houten dakkapel. Hout wordt veel gekozen bij wat oudere woningen om de uitstraling te behouden. Hout heeft tegens regelmatig een nieuwe laag verf nodig om het weersbesting te maken. Met kunststof heb je daar geen omkijken naar. Kunststof is in principe onderhoudsvrij.

 

Dakkapel kosten inclusief plaatsing

Veel dakkapel aanbieders rekenen met all-inclusive prijzen. De prijs is dan inclusief de montage. Er zijn natuurlijk maar weinig mensen die zelf het dakkapel gaan monteren want je hebt er immers een hijskraan bij nodig tenzij hij ter plaatse van hout wordt gemaakt. Wanneer je kiest voor een kant en klaar prefab dakkapel, een kunststof uitvoering die zo uit de fabriek komt, dan is de plaatsing vaak in een halve dag al geregeld. Lang in de rommel zit je dus niet.

 

Prijs dakkapel voorbeelden

Met de volgende prijsvoorbeelden gaan we even uit van een standaard kunststof dakkapel met een plat dak, dus geschikt voor woningen met een dakhelling van 30 en 50 graden. Voor een dakkapel van 2 meter breed moet je rekening houden met een prijs van 3500 euro. Dat is dus inclusief btw en inclusief plaatsingskosten. Wanneer de dakkapel aan de achterzijde van de woning wordt gemonteerd dan is een vergunning in 9 van de 10 gevallen niet nodig.

De dakkapel prijs bij een afmeting van 3 meter breed ligt rond de 5000 euro. Die van 4 meter breed is 500 euro duurder. Je kunt dus bijna stellen dat elke meter je 500 euro meer kost.

Op https://www.dakkapelmontage.nl/ kun je precies de prijs uitrekenen aan de hand van jouw wensen. Prijs dakkapel weten? Je weet nu waar je moet kijken.