JCA dekok
Home

Welke isolatiematerialen zijn het meest geschikt voor renovatie?

Isolatiematerialen informatie

Welke isolatiematerialen zijn er op de markt verkrijgbaar? En wat zijn de verschillen tussen de diverse soorten isolatie? Isoleren wordt steeds belangrijker nu Nederland heeft gekozen voor een gasloze toekomst. Het is vaak een eerste quick-win voor woningen die nu nog veel energie gebruiken. Maar wat kun je allemaal isoleren in een woning? En welke isolatiematerialen zijn daar dan het meest geschikt voor?

Ekoplein informeert

Op de website ekoplein.nl staat een overzicht met mogelijke isolatiematerialen die kunnen worden gebruikt. De isolatiematerialen zijn geschikt voor verschillende isolatiewerkzaamheden:

  • Spouwmuurisolatie
  • Zolderisolatie
  • Vloerisolatie

Dit kan uiteraard gebeuren tijdens de bouw van een woning. De hoeveelheid woningen die in Nederland moeten worden gerenoveerd is echter veel groter. De meeste isolatiematerialen zullen dan ook worden gebruikt voor naisoleren van een bestaande woning. Hierbij zijn diverse maatregelen mogelijk die de energierekening fors zullen doen dalen.

 

Welke isolatiematerialen zijn het meest geschikt?

De vraag welke isolatiematerialen het meest geschikt zijn voor de specifieke toepassing wordt op ekoplein.nl beantwoord. In sommige gevallen is geen objectief antwoord te geven maar speelt ook het gevoel een belangrijke rol. Daarnaast zijn er voorkeuren die sommige mensen doen besluiten om voor een isolatiemateriaal te kiezen. Aspecten als duurzaamheid maar ook brandveiligheid en geluidsreductie komen dan om de hoek kijken.

Bezoek daarom ekoplein.nl voor meer informatie over isolatiematerialen.

 

https://ekoplein.nl/nieuws/welke-isolatiematerialen-moet-ik-toepassen/