JCA dekok
Home

Zet je toestel uit

We zijn omringt met technologie. Overal om ons heen wordt gebruik gemaakt van elektronische apparaten en alleen de oudere generaties tonen ons dat er een tijd is geweest waarin dat helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Waar je grootouders vroeger door weer en wind fietste om elkaar te kunnen spreken, toetsen wij simpelweg een nummer in. Waar onze grootouders vroeger naar de bibliotheek gingen voor dé titel van het moment, zetten wij de TV aan en kijken bij de meest recente afleveringen op Netflix. De wereld is verandert, maar is het er beter op geworden voor ons?

Hier is geen simpel en eenduidig antwoord op te geven. Er zijn veel verschillende invalshoeken en voor praktisch elk punt valt wat te zeggen. Zo heeft het een hoop voordelen gebracht: globalisering, een snellere verspreiding van informatie, gemakkelijke manieren om contact te leggen met je familie aan de andere kant van de oceaan en nog veel meer. Maar het heeft ook z’n keerzijde en juist van die zijde horen we steeds hardere geluiden. Zo zou de ‘normale’ face to face communicatie er onder lijden en stellen relaties tegenwoordig steeds minder voor. Bovendien zijn met name jonge meisjes erg gevoelig voor sociale media en zijn veel mensen er aan verslaafd.

Ook als je onderneemt en een eigen bedrijf hebt zit je constant in je telefoon je mail te checken, partners te feliciteren, je LinkedIn bij te werken en je klanten te woord te staan. Wat het waarschijnlijk is, is dat alles waar je teveel van neemt slecht van je is, zo ook met onze elektronica. Dus zet je telefoon een keer uit en spreek af met je vriendin, of in het geval van een ondernemer: schakel een telefoondienst in en neem een weekend vrij. Dit is zo geregeld op antwoordservice-telefoonservice.nl dus wacht niet langer.

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/