JCA dekok
Image default
Gezondheid

Wordt fysiotherapie voor diabetes door de zorgverzekeraar vergoed?

De chronische stofwisselingsziekte diabetes mellitus zorgt wegens een tekort aan insuline of een verminderde gevoeligheid voor dit hormoon voor een verhoogd bloedsuikergehalte. Dit leidt er op zijn beurt toe dat er door het lichaam te weinig brandstoffen kunnen worden gebruikt. Op de langere termijn kan dit tot allerlei symptomen leiden. Het programma fysiotherapie bij diabetes, dat door Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede wordt verzorgd, heeft een duur van twaalf weken en helpt u op een gezonde manier te bewegen.

Deskundige begeleiding op het gebied van beweging, voeding en leefstijl

Beweging is van essentieel belang om de controle over uw bloedglucosewaarden te behouden. Alle betrokken medewerkers zijn gecertificeerd en ervaren in het aanbieden van dit beweegprogramma, dat tal van positieve langetermijneffecten kent. Ook wordt er tijdens het programma met andere specialisten als diabetesverpleegkundigen en diëtisten samengewerkt. Tevens kunt u rekenen op deskundige en persoonlijke adviezen op het gebied van voeding en leefstijl in het algemeen.

Fysiotherapeutische behandeling en de zorgverzekering

Personen die fysiotherapie zoals het beweegprogramma voor diabetes, maar ook manuele therapie of dry needling in Veenendaal overwegen, vragen zich vaak af of deze behandelingen vergoed worden. Wat betreft fysiotherapie voor diabetes geldt dat dit afhankelijk is van uw zorgverzekeraar. Het beste is het dus om daar eerst te informeren. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van fysiotherapie voor diabetes geheel of ten minste gedeeltelijk.

Het grootste fysiotherapeutische behandelcentrum van de omgeving

Bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede kunt u terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen, zoals manuele therapie, bekkenbodemtherapie, hooikoortstherapie en dry needling in Veenendaal. Bij dit behandelcentrum in de omgeving van Veenendaal wordt dry needling uiteraard uitsluitend door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten toegepast. De praktijk mag zich de grootste van de regio noemen en biedt u de mogelijkheid om ook ’s avonds of op zaterdag behandelafspraken te plannen. Ideaal wanneer u een volle agenda heeft!