JCA dekok
Image default
Eten en drinken

Essentiële items die je kunt vinden in een bierbrouw pakket

Om te beginnen moet je wat ingrediënten en apparatuur aanschaffen. Als je geluk hebt, heeft je stad misschien een thuisbrouw-winkel waar je alle benodigdheden kunt krijgen. Maar zo niet, dan zijn er veel online winkels die gespecialiseerd zijn in het verkopen van een bierbrouw pakket. Hiermee kun jij dan een heerlijk brouwsel maken.

Omdat thuisbrouwen een beetje een gedoe kan zijn, geven we je enkele tips om de ingrediënten en apparatuur te krijgen die je nodig hebt.

Thuis brouw benodigdheden

Je moet wat benodigdheden meenemen als je thuis je eigen bier brouwt. Je hebt niets bijzonders nodig, maar hier zijn enkele benodigdheden die je wilt inpakken als je wat homebrew bij jou thuis gaat drinken:

Brouwpan van ongeveer 8 liter

Dit is de belangrijkste pan voor thuisbrouwen. Het moet ongeveer 8 liter inhoud hebben, niet te hoog en niet te breed. Het moet een vrij strak deksel hebben en een handvat nodig hebben om gemakkelijk te dragen. Het beste eraan is dat het relatief goedkoop en gemakkelijk te vinden is op internet.

Thuisbrouwen Apparatuur

Je hebt ook wat basisuitrusting nodig om je te helpen je eigen bier te maken. Je hebt niet al te veel nodig, maar er zijn een paar dingen die je in handen wilt krijgen. Uw basisbrouwapparatuur is als volgt:

Gister

De fermentor wordt voornamelijk gebruikt om je bier op te slaan terwijl het fermenteert. Er zijn veel verschillende soorten fermentoren, maar de meeste thuisbrouwers gebruiken glazen carboys voor hun brouwsels. Ze stellen je in staat om het brouwsel te zien zoals het gebeurt en laten licht en lucht gemakkelijk binnen.

Carboy Borstel/Cleaner

Als je eenmaal begint met brouwen, is er altijd de mogelijkheid dat een van je batches niet precies uitpakt zoals je het wilt. De beste manier om een bier uit je fermentor te halen, is door het eruit te hevelen. Hevelen vereist dat je een carboy borstel of reiniger hebt. Dit wordt gebruikt voor het reinigen van de binnenkant van de carboy terwijl deze wordt overgeheveld, dit zal uw bier geweldig laten smaken.

Bung en Airlock

Dit item is niet bij elke batch nodig, maar zodra u cider of wijn begint te maken, wilt u een luchtsluis en bung aanschaffen. Een luchtsluis is gewoon een buis die de koolstofdioxide uit je fermentor laat ontsnappen terwijl je zuurstof buiten houdt. De bung wordt gebruikt om de opening in je carboy te dichten en te voorkomen dat het gas ontsnapt.

Afhankelijk van de bierstijl en het recept, kunnen de items die nodig zijn voor Homebrewing variëren, maar dit zijn de meest essentiële items die iedereen nodig heeft om thuis bier te maken.