JCA dekok
Image default
Gezondheid

Hoe een massage je gezondheid verbetert

Als je massages regelmatig ondergaat, voel je je lichamelijk en geestelijk beter. Er zijn diverse redenen om massages te ontvangen, zoals het verlichten van stress of het herstellen van blessures. Maar massages hebben ook een aantal voordelige effecten op de gezondheid. In dit artikel bespreken we de werking van massages en lichaam. Wil je graag direct een afspraak maken? Kom langs bij Massage Rotterdam.

Wat doet masseren met het lichaam?

Massages werken ontspannend en verminderen spierspanning. Daarnaast stimuleren massages de bloedcirculatie en zuigen overtollig vocht uit het lichaam. Dit alles zorgt ervoor dat massages een positief effect hebben op de gezondheid. Er zijn diverse massagetechnieken die elk hun eigen werking hebben. Zo is er de traditionele Thaise massage, die bekend staat om haar ontspannende werking. Maar ook de klassieke massages, zoals de rugmassage, werken ontspannend en verlagen de stresshormonen in het lichaam.

Welke massages zijn er allemaal en waar zijn ze goed voor?

Er zijn diverse massagetechnieken die elk hun eigen werking hebben. Zo is er de traditionele Thaise massage, die bekend staat om haar ontspannende werking. Maar ook de klassieke massages, zoals de rugmassage, werken ontspannend en verlagen de stresshormonen in het lichaam. Daarnaast zijn er massages die specifiek gericht zijn op het herstellen van blessures of spierpijn. Denk bijvoorbeeld aan een sportmassage of een triggerpointmassage. Welke massagetechniek het beste bij jou past, is afhankelijk van je klachten en doelen.

Massages zijn dus niet alleen ontspannend, maar ook goed voor de gezondheid. Wil je graag een massage ontvangen? Kom dan langs bij Massage Rotterdam. Wij helpen je graag verder!

Hoe weet ik welke massage bij me past?

Welke massagetechniek het beste bij jou past, is afhankelijk van je klachten en doelen. Heb je last van spierspanning en stress? Dan is een ontspannende massage waarschijnlijk het meest geschikt. Heb je last van blessures of spierpijn? Dan kun je beter kiezen voor een massagetechniek die specifiek gericht is op het herstellen ervan.