JCA dekok
Image default
Gezondheid

Bestel nu het voelbord voor ouderen met dementie

Een op maat gemaakt voelbord is een waardevolle toevoeging in het leven van dementereden ouderen. Het voelbord helpt mensen die tekort hebben aan dynamische prikkels, dit is vaak het geval bij mensen met dementie. Het voelbord helpt de ouderen contact te maken en stimuleert het gebruik van de zintuigen. Doordat de zintuigen gestimuleerd worden is het voor de ouderen met dementie mogelijk om te ontspannen en weg te komen van de onrust. Het voelbord is een rustgevende activiteit waarbij de ouderen de onrust doorbreken en rust zullen ervaren. 

Een voelbord helpt ouderen met dementie hun gevoel te uiten

Wilt u in uw zorginstelling een snoezelruimte inrichten? Bij Beleefpaneel vindt u beleef- en voelborden en knuffels voor demente ouderen of kinderen met handicap. Snoezelhulpmiddelen bieden ontspanning en gaan onderprikkeling tegen. Alle zintuigen worden gestimuleerd, waardoor verveling vermeden wordt. Wanneer u ervoor kiest om een snoezelruimte te gaan inrichten, geeft u deze mensen een fijne mogelijkheid om zichzelf te uiten. Met een voelbord geeft u de bewoners een gevoel van geborgenheid en veiligheid; dit stimuleert gesprekken tussen elkaar, andere bewoners en de zorgverleners. Tevens kan het bij iemand met dementie herinneringen oproepen, bijvoorbeeld aan een huisdier. Het voelbord voor ouderen is perfect voor mensen die een tekort aan externe prikkels ervaren. Daarbij is het ontwerp functioneel doordat alle doeken wasbaar en verwisselbaar zijn . Het stimuleren van zintuigen is erg belangrijk voor mensen met dementie. Het voorkomt dat ze zich gaan vervelen, ze ontspannen zich en kunnen contact maken met andere bewoners.

Bestel nu een op maat gemaakt bord met uw gewenste thema

Heeft u interesse gekregen in het voelbord voor ouderen met dementie? Bekijk de verschillende voelborden voor ouderen die het bedrijf op dit moment beschikbaar heeft. Wilt u een voelbord voor ouderen op maat laten maken voor uw instelling? Ook dit is een mogelijkheid bij Beleefpaneel. Maak een afspraak met deze specialist en leer meer over de mogelijkheden. Zo creëert u voor de dementerende ouderen in uw zorginstelling meer dagelijkse geluksmomenten.