JCA dekok
Image default
Gezondheid

Alles over dry needling fysiotherapie

Lichamelijke klachten zijn erg vervelend. Sommige mensen met dergelijke klachten maken de fout te lang te wachten met het inschakelen van hulp. Ze verwachten dat de pijn binnenkort over zal gaan, durven geen hulp te zoeken of hebben geen vertrouwen in de hulp die hen geboden kan worden. Het is echter belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen als er sprake is van lichamelijke klachten. De klachten kunnen in de loop van de tijd namelijk alleen maar verergeren, waardoor dit wellicht niet meer te overzien is in de toekomst. Wellicht is dry needling fysiotherapie een oplossing voor je. Je kunt deze behandeling volgen bij FysiCo Lopez Toorn in Dordrecht. Ben je benieuwd wat deze therapie inhoudt en in welke gevallen je baat kunt hebben bij deze therapie? Lees dan verder.

Wat houdt dry needling fysiotherapie in?

Bij dry needling fysiotherapie worden de spierknopen in je lichaam aangepakt. Spierknopen zijn spiervezels die letterlijk aanvoelen als een bobbel en die veel pijn veroorzaken. De gevolgen kunnen hoofdpijn of spier- en gewrichtspijn zijn. Er worden voorzichtig kleine accupunctuurnaalden in de spierknopen gestoken, waarna er een soort spanning ontstaat die ook weer loslaat. Hierdoor zal de vervelende pijn snel verdwijnen.

Hoe ontstaan spierknopen?

Spierknopen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Je kunt deze bijvoorbeeld oplopen omdat je lange tijd in een verkeerde houding hebt gezeten, omdat je een ongeluk hebt gehad, omdat je een blessure hebt opgelopen of omdat er weefselschade is opgetreden ten gevolge van een hernia. Maar ook slaaptekort of stress kunnen een oorzaak zijn. De fysiotherapeut van FysiCo Lopez Toorn zal bij de behandeling met jou onderzoeken waar de knopen vandaan komen.

Maak snel een afspraak

Dry needling fysiotherapie heeft al vele mensen van hun klachten afgeholpen. Ben jij de volgende? Maak snel een afspraak voor een eerste gesprek met de specialisten van deze fysiopraktijk in Dordrecht. Zij zullen een intake verzorgen en een behandelplan voor je opstellen, zodat de weg naar herstel eindelijk ingezet kan worden. Je maakt snel en eenvoudig een afspraak via de website.

https://www.fysicodordrecht.nl/