JCA dekok
Home

Wijnopslag mogelijkheden van Eurocave

Productie van wijn

Het is weer mooi weer, en het oogst voor de wijn is weer begonnen. De rijpheid hangt af welke soort wijn je gaat produceren. Gemiddeld duurt een oogst 100 dagen. Tegenwoordig kan men voorspellen op welke dag de druiven rijp kunnen zijn. Wijn is niet zomaar een product, deze product wordt speciaal geproduceerd. Daarom zijn er een aantal criteria ’s waar je je aan moet houden als je wijn aan het produceren bent. De verhouding van de zuurheid, alcohol en zoetheid is erg belangrijk. Flessen wijn worden wel meer dan 30 jaar bewaard. Hoe beter en langer de fles wijn wordt bewaard des te beter het gaat smaken.

Hoe worden de druiven geplukt?

De druiven worden met emmers vol naar de fabriek gedragen. Alle druiven worden vervoerd naar de kneusmachines. Het voordeel van Handmatig plukken is dat de plukkers direct nauwkeurig kunnen aangeven of de druiven goed zijn, nadeel is dat het heel veel tijd kost en moeilijk plukkers te vinden zijn. Wist je dat een machine hetzelfde werk verricht als 40 tot 50 plukkers. Landen met een lage zonnestand moeten ervoor zorgen dat er druifstokken voor de zonneschijn tevoorschijn komen. Een wijngaard heeft gemiddeld tussen de 10 en 20 hectare druiven geplant om wijn te produceren.

Flessen wijn

De wijnliefhebbers vinden het belangrijk dat de flessen wijn goed bewaard worden. Zo heb je heel veel mogelijkheden om je flessen wijn te bewaren. Het ligt er ook aan hoeveel vierkante meters je ervoor over hebt. Eurocave is het bedrijf waar je terecht kunt voor je wijnopslag mogelijkheden. Deze bedrijf is gespecialiseerd in het maken van wijnrekken/kasten/kelders en nog veel meer. Tijdens het gesprek kun je aangeven, hoe je wijnopslag eruit moet zien. Deze bedrijf houdt rekening mee met al je wensen! Ben je benieuwd naar meer informatie of wil je in contact met het bedrijf? raadpleeg de website voor meer informatie.

 

https://eurocave.nl/