JCA dekok
Home

Wie is het beste

Achteruitrijden is niet iedereens grootste favoriet. Er worden vaak onderzoekjes gedaan door thuis detectives om te achterhalen wie het beste achteruit in de parkeerplaats kan rijden, de man of de vrouw. Een oneindige strijd tussen twee rivalen die claimen de beste te zijn. We zullen er nooit achter komen wie nou echt de beste is. Het komt omdat er verschillende factoren mee spelen. De man is in de ene factor beter en de vrouw in de andere.

We kunnen het zo stellen, mannen parkeren sneller in. Maar beter is een ander verhaal. Mannen zijn over het algemeen heel gehaast, en maken over het algemeen veel meer schade. Dit is te verklaren door het feit dat mannen het sowieso veel hoger in de bol hebben dat zij beter zijn in rijden in zijn geheel en al helemaal in het inparkeren. Het gevolg hiervan is dat de mannen sneller rijden en zich eerder irriteren aan andere weg gebruikers. Als zij dan dus ook opzoek zijn naar een parkeerplek doen zij dit heel erg vluchtig waardoor zij kans op een parkeerplek eerder over het hoofd zien. Ze zijn er daarnaast ook nog bang voor dat iemand anders de parkeerplek in pikt aangezien ze zodanig vlug inparkeren, dat ze doen alsof het goud is. Met dat snelle inparkeren beschadigen mannen vaker de auto van hen zelf maar ook van de andere geparkeerde auto’s.

De dames daarentegen, moeten het altijd afleggen tegen de vergelijking met de mannen. De dames zijn over het algemeen wat voorzichtiger, maar zien wel eerder een goede parkeerplaats en zetten de auto over het algemeen beter, netter en rechter in het parkeervak. Vrouwen doen het dus wat rustiger aan en hebben daarom meer tijd om goed te kijken naar een goede parkeerplek, maar wanneer het op inparkeren aan komt moeten er in een keer heel veel dingen tegelijk gebeuren. Ook al kunnen sommige dames lichtelijk in paniek raken, uiteindelijk staan zij netter in het parkeervlak, en met een stuk minder schade gemiddeld gezien.

Het bovenstaande geld allemaal voor normale auto’s, maar wat dacht je van achteruitrijden in een groot voertuig. Het kan nog best lastig zijn, er is weinig zicht soms zijn er niet eens dubbele spiegels. Wat het voor deze voertuigen gemakkelijker zal maken is een achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera draadloos, bijvoorbeeld van van Zwitserland. Op deze manier zullen er minder ongelukken gebeuren, dit puur en alleen omdat ze net wat meer zien.

Voor meer informatie kunt u terecht op vanzwitserland.nl

http://www.vanzwitserland.nl