JCA dekok
Home

Wat is er zo uniek aan een led armatuur?

Verlichting LED is de laatste tijd een grote trend. Steeds meer particulieren en bedrijven maken de overstap van hun huidige verlichting naar een LED armatuur. En dat is niet zonder reden. Maar wat is er nou precies zo uniek aan een led armatuur? En wat is LED verlichting precies? In dit artikel wordt er verder ingegaan op de antwoorden op deze twee vragen. Kom er achter wat LED is, en waarom iedereen er zo enthousiast over is door dit artikel verder te lezen.

Hoe is een LED lamp opgebouwd

De letters LED staan voor light-emitting diode, in het Nederlands vertaald: licht-emitterende diode of licht uitstralende diode. Het is een elektronische component die licht uitzend wanneer er contact wordt gemaakt met stroom. Deze diode wordt ingebouwd in een kleine en doorzichtige behuizing, die de functie van een lens heeft.

Een led lamp is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 – Anode

– Kathode

– Afgeplatte zijde

– Frame

– Ondersteuning

– Aambeeld

– Halfgeleiderkristal

– Reflector

– Draadverbinding

– Epoxyharsland (de behuizing)

Bespaar geld met LED!

Het grootste voordeel van led verlichting is dat je er behoorlijk veel geld mee kunt besparen. Oude lampen vreten energie, terwijl een led lamp juist energie besparend werkt. Wees daarom verstandig en kies voor led verlichting en een LED armatuur in plaats van je huidige verlichting. Profiteer van de vele voordelen van led en stap nu over! een lagere energie rekening, een hoog aantal branduren, een lamp die niet warm wordt, keuze uit verschillende licht kleuren en meer! Het is even een investering maar dit is het zeker waard. Na verloop van tijd zal je merken wat de vele voordelen van deze unieke verlichting zijn. Het blijft even een dingetje om over te stappen, maar je kunt het beter gister dan vandaag doen.

https://zone-atex.nl/led-armaturen/