JCA dekok
Home

Wat is een liquid facelift

Het woord facelift doet veel mensen direct denken aan een cosmetische behandeling bij de plastisch chirurg. Vrouwen weten meestal nog wel wat de precieze ingreep is, maar bij mannen houdt het hier zo ongeveer ook wel op. Ondanks dit is het een liquid facelift toch één van de meest voorkomende ingrepen die een plastisch chirurg uitvoert. Hierbij wordt het gezicht ‘glad getrokken’ en worden hangende plooien, oneffenheden en slappe huid weggewerkt. Veel vrouwen, vooral van middelbare leeftijd of ouder, overwegen zo’n ingreep om er wat jonger uit te zien.

Als men al niet weet wat een ‘gewone’ of ‘traditionele’ ingreep precies inhoudt, is de kans al helemaal groot dat men niet weet wat een liquid facelift is. Een liquid facelift is een nieuwere vorm van een facelift die snel terrein wint. Het grote voordeel van een liquid facelift boven de traditionele facelift is het feit dat het er niet geopereerd hoeft te worden. Waar de traditionele ingreep ingrijpend is en voornamelijk wordt uitgevoerd met een scalpel, wordt een liquid facelift binnen minuten uitgevoerd en worden er alleen een injectienaald gebruikt.

In deze injectienaald zitten injectable fillers, of kortweg injectables. Deze worden vervolgens onder de huid geïnjecteerd om oneffenheden als rimpels onzichtbaar te maken en om eventueel het volume van de huid terug te krijgen die men over de jaren verloren is.

De fillers die worden gebruikt zijn uniek. Bij een rimpelbehandeling met hyaluronzuur wordt bijvoorbeeld, zoals de naam al zegt, hyaluronzuur gebruikt, terwijl voor een liquid facelift gebruik wordt gemaakt van Restylane, Juvéderm en Botox. De eerste twee zijn vooral geschikt om volume te creëren, terwijl botox voornamelijk wordt ingezet om rimpels te minimaliseren door de omliggende spiertjes te verslappen. Op deze manier biedt een liquid facelift een gemakkelijk en bovendien minder ingrijpend alternatief voor een traditionele facelift.

http://faceland.nl/