JCA dekok
Home

Waarom kunststof kozijnen kiezen?

Kunststof kozijn zijn misschien niet de goedkoopste, maar het is zeker niet verkeerd wanneer je wilt gaan voor duurzaam en longlasting, want op lange termijn gaat dit wel een goedkopere oplossing zijn.

De gemiddelde prijs voor 1 vierkante meter kunststof kozijn ligt tussen de €700 en de €800, inclusief btw, montage en het isolatieglas. Maar ook met deze prijs, de kunststof kozijnen zijn enorm populair geworden in de afgelopen jaren. Houten kozijnen worden bij renovaties steeds vaker vervangen door hun kunststoffen variant. In nieuwbouwhuizen worden ook steeds meer kunststof kozijnen, maar hout lijkt hier nog steeds de favoriet.

Eén van de concrete voordelen van de kozijnen is dat het milieuvriendelijk is en grotendeels te recyclen valt, wat veel mensen tegenwoordig toch wel belangrijk vinden. Ook is kunststof in het onderhoud ook veel makkelijker waardoor het weer goedkoper is op lange termijn, ten opzichte van houten kozijnen. Ook gaat het materiaal veel langer mee, tot wel 50 jaar, dat materiaal is polyvinylchloride (PVC). Dit materiaal is in zichzelf al warmte- en geluidsisolerend, wat we toch wel nodig hebben in ons kikkerlandje.

Als je aan kunststof kozijnen denkt, denk je misschien het snelst aan de strakke witte kozijnen, echter zijn ze in een waaier van kleuren en texturen verkrijgbaar. Voor degenen die de voordelen van kunststof kozijnen graag zien, maar de look ervan niks vinden, ze komen ook met een houtnerf, waardoor het er bijna hetzelfde uitziet!

Aan elk voordeel zit zijn nadeel, zeggen wij nog wel eens. Dat geldt dus ook voor dit. Als je kunststof kozijnen hebt en je bedenkt je ineens dat je de kleur toch wat minder mooi vindt, heb je wel een beetje een probleem. Er valt namelijk niet overheen te schilderen. Een ander dingetje wat ook nog het vermelden waard is, is dat je kunststof kozijnen minder makkelijk repareert dan houten of aluminium kozijnen. Een beschadiging kan dus nog wel eens tegenvallen in de kosten.

De prijzen die in het begin van dit artikel gegeven zijn, zijn puur een schatting en dienen als richtlijn. De prijzen kunnen namelijk fors verschillen per leverancier. Je kunt dus best een aantal offertes aanvragen om te kijken welke het beste bij je past. Als je ook naar de prijzen van houten kozijnen kijkt, houdt dan wel rekening met de kosten van het onderhoud. Die maken namelijk een groot verschil op de lange termijn.

Kunststof kozijnen is dus the way to go voor degenen die graag in de lange termijn investeren en die dingen graag voor permanent maken in hun huis/appartement. Als je er eenmaal uit bent welke kleur en textuur je wilt, kun je er namelijk jarenlang plezier aan beleven, alsook eventuele latere kopers. Dat blijft dus gewoon min of meer z’n waarde behouden!

http://www.schipperkozijnen.nl/kozijnen/kunststof-kozijnen