JCA dekok
Home

Voordelen van een tegelvloer

Vroeger werd er vaak voor een tegelvloer gekozen om praktische overwegingen, maar een mooie toevoeging aan het huis waren ze niet bepaald. Tegenwoordig zijn ze nog steeds erg praktisch en bestaan ze ook in de mooiste uitvoeringen om allerlei woonstijlen mee te creëren. Tegels hebben dus in verschillende opzichten voordelen, hieronder staan de leukste of praktische voordelen beschreven.

  1. Onderhoud

Tegels zijn water-, vlek- en hittebestendig. Ze zijn dus een ideaal oppervlak voor veel ruimtes in het huis. Vooral de keuken en badkamer zijn door deze eigenschappen erg gebaat met een tegelvloer. Dat is zeker ook erg handig in een huis met jonge kinderen, die durven natuurlijk al eens iets morsen. Maar tegels schoonmaken is heel erg gemakkelijk, ze zijn perfect te reinigen met enkel water en zeep. Ze wekelijks een sopje geven is genoeg voor een glanzende tegelvloer.

  1. Ruime keuze

Er bestaat een heel ruime keuze aan tegels, voor ieder huis, voor iedere ruimte en in iedere stijl is er wel wat wils. Ze bestaan ook in alle kleuren van de regenboog en met alle mogelijke motieven. De soorten waar het vaakst voor gekozen worden, zijn keramische tegels, die bestaan uit in de oven gebakken aarde en mineralen, en natuursteen tegels, die vervaardigd worden uit natuursteen gewonnen uit groeves.

  1. Verven

Als de oude tegels niet meer zo mooi passen bij je nieuwe interieur maar wel nog in een prima staat zijn, kan je ze nog altijd van een lik verf voorzien. Zo kan de vloer weer mooi opgefrist worden om in de nieuwe huisstijl te passen. Ook voor de voegen tussen de tegels bestaan er manieren om ze te verven. Met speciale reinigingsproducten kan je bijvoorbeeld de voegen wit maken.

  1. Allergiën

Vloertegels zijn erg hygiënisch. Doordat ze zo makkelijk te onderhouden zijn en omdat ze huismijten geen kans geven, zijn ze dus perfect voor mensen met allergiën.

https://voegxpert.nl