JCA dekok
Image default
Home

Vissen op een commerciële visvijver. Wat te doen en vooral wat niet te doen!

Wanneer je gaat vissen op een visvijver zijn er altijd vissers die significant meer vangen dan een ander. Waarom is dat? En waarom vang jij gevoelsmatig minder dan de rest? In dit artikel enkele tips om het verschil te kunnen maken.

 

Voer met bekend aas

Op veel commerciële wateren wordt ook voer verkocht. Dit voer is een bekende voedselbron voor de vissen en kan gebruikt worden als haakaas. Voor pellets (geperst meel tot kleine korrels) is dit soms lastig. Dit kan je vaak wel benaderen door haak-aas pellets te gebruiken. Deze pellets zijn voorzien van een gat waardoor de lijn van de hair doorgestoken worden. Bij de (online) hengelsport winkel zijn verschillende smaken en grote beschikbaar. Hoe kleiner hoe beter! Het haakaas is namelijk vaak een stuk groter dan de voerdeeltjes waarmee gevist wordt. Hoeverre je dit kan benaderen hoe beter. De vissen zullen hierdoor eerder geneigd zijn om dit kleine aas op te nemen. Uit het verleden heeft de vis vaak geleerd dat dit veiliger is dan groot aas. Hier is de kans op een haak namelijk veel groter. Dit effect noemen we dressuur.

 

Hoe lichter hoe beter!

Het natuurlijk aanbieden van het haakaas zal de vissen minder afschrikken. Een zwaar vastlood montage zal de vis snel attenderen op de aanwezigheid van een haak, waardoor de vis eerder zal lossen. Wanneer daarentegen lange onderlijnen worden gebruikt met schuivend lood, dan kunnen de vangsten aanzienlijk toenemen. Nog beter is het vissen met kleinere haken en dobber. Altijd goed om een dergelijk alternatief in de viskoffer mee te nemen. Op deze manier zal de vis nog minder weerstand voelen en is de kans om de haak goed te zetten een stuk beter. 

 

Ver is niet altijd beter

Het lijkt soms een sport wie het verst kan werpen. Echter zwemmen vissen net zo graag onder de kant. Misschien nog wel liever als je bedenkt dat hier vaak los vier te water gaat en de kans op gehaakt worden door een visser een stuk kleiner is. Dit weten de vissen na verloop van tijd ook. Het continu aanvoeren van een stekje onder de kant als extra optie is dus altijd handig om te doen. Als de vis even niet van ver wil komen, kan deze stek als alternatief aangedaan worden. Vaak ligt de vis er al te wachten tot nieuw aas. 

https://www.sportvisgigant.nl/