JCA dekok
Home

Trampoline Springen is Gezond

Wil jij op een gezonde en leuke manier in beweging zijn? Dan is trampoline springen ideaal voor jou. Het is heel simpel en dus voor iedereen toegankelijk. Je kan zelf bepalen op wat voor intensiteit je springt, hierdoor is het geschikt voor werkelijk alle leeftijden. Het is gewoon heel gezond en ook nog eens ontzettend leuk om te doen!

 

Gezondheidsvoordelen

 

Een NASA studie heeft uitgewezen dat je met trampoline springen of rustig veren op de trampoline je hele lichaam kunt trainen. Dit op een hele gezonde manier omdat er geen extra druk op je spieren, gewrichten en pezen komen te staan. Trampolines zijn hierdoor perfect om te gebruiken om je lichaam te trainen. Er is gemeten dat je bij hadlopen dubbel zoveel G-krachten te verwerken krijgt ten opzichte van het springen op een trampoline. Ook het zuurstofverbruik is twee keer zo efficiënt dan bij hardlopen. De trampoline is ook niet alleen voor gezonde mensen perfect. Ook mensen die moeten revalideren van een ongeluk of letsel kunnen de trampoline erg goed gebruiken. Daarnaast wordt elke lichaamscel geprikkeld door het springen waardoor ook echt al je lichaamscellen sterker worden tijdens het trampoline springen. Het is altijd wel handig om ook gezond te blijven om te zorgen dat je een beschermrand trampoline hebt.

 

Aan de slag

 

Om echt te werken aan je gewicht, kracht, lenigheid of conditie is het zaak om minstend 3 keer per week 20 tot 30 minuten op de trampoline te staan. Dit kan je gewoon langzaam opbouwen. De intensiteit kan je ook stap voor stap opbouwen. Je kan bijvoorbeeld met 10 minuten beginnen en dan gewoon elke week 2 minuten erbij doen.

 

Wanneer je aan een lichamelijke klacht wil werken is het erg belangrijk om rustig op te bouwen. Begin gewoon met 5 minuten springen en verleng dit dan elke week met een paar minuten. Zorg ook dat je ontspannen springt wanneer je lichamelijke klachten hebt.

https://www.trampolines.nl/