JCA dekok
Image default
Home

Tips voor het overwinnen van faalangst

 

De angst om te falen, is voor velen één van de grootste angsten die het leven beïnvloeden. Het geven van een presentatie baart je al snel grote zorgen en ook bij het afleggen van een examen zie jij overal leeuwen en beren op de weg. Het overwinnen van faalangst is daarom zo eenvoudig nog niet, al zullen de onderstaande tips van de specialisten je helpen bij het krijgen van inzicht in jouw angst om te falen.

Om te beginnen, is het van groot belang om te praten over de situaties waar je bang voor bent. Door je angsten bespreekbaar te maken, kun je sneller inzicht krijgen in je angst en kom je soms zelfs tot oplossingen. Wanneer je juist in je gedachten verzeild raakt, is de kans groot dat de angst alleen maar groter wordt en je weerhouden wordt om over te gaan tot actie. 

De tweede tip van de specialisten is het daadwerkelijke overgaan tot actie, zodat je erachter komt dat je je misschien wel voor niets zorgen hebt gemaakt. Door ‘gewoon te doen’, zal je de volgende keer minder piekeren over het overgaan tot actie en verklein jij je angst om te falen. Vaak is het rampscenario dat je in gedachten had namelijk de minst waarschijnlijke situatie. 

Verder is het bedenken van het ergste scenario een goede manier om de faalangst te overwinnen. Hierdoor kun je de angst beter relativeren, waardoor de situatie al een stuk minder eng lijkt te worden. Zoals net ook al werd gezegd, is de kans namelijk klein dat deze beangstigende situatie écht werkelijkheid wordt.

Herken jij het overmatig piekeren of de angst om te falen? Dan kan je er ook voor kiezen om kalmerende middelen te gebruiken. Dit kan je helpen de faalangsten te verslaan

 

https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2019/05/beste-natuurlijke-rustgevende-middelen-voor-stress-klachten/