Sparen voor je uitzet

Misschien ben je al een tijd bezig met het sparen voor je uitzet, omdat je plannen hebt uit huis te gaan. Of misschien begin je pas net omdat je hebt besloten op kamers te gaan wonen. De een is er meer mee bezig dan de ander, maar het blijft een feit dat je vroeg of laat deze spullen nodig gaat hebben. Je kunt ervoor kiezen alles te kopen op het moment dat je ook daadwerkelijk gaat verhuizen. Het nadeel hiervan is alleen dat je niet kan wachten op aanbiedingen en je in één keer een flinke klap geld kwijt bent. Goedkoop is alles namelijk niet. Verstandiger is daarom om een tijd van tevoren al te beginnen met het sparen van bijvoorbeeld je favoriete servies, een pannenset en je handdoeken.

Maak een lijst

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of op het verhuismoment zelf erachter komt dat je de helft van alles wat je nodig hebt nog niet hebt aangeschaft, is het handig gebruik te maken van een lijst. Dit kan je op twee manieren doen: je kan zelf een lijst samenstellen, of je gebruikt er een van internet waarop je afstreept wat je al hebt of niet noodzakelijk vindt. Een stofzuiger heb je namelijk harder nodig dan een rasp.

Hou de folders in de gaten

Nadat je deze lijst hebt bekeken ben je je misschien rot geschrokken van de hoeveelheid spullen die je nodig hebt, en sterker nog: hoeveel geld dat allemaal wel niet gaat kosten. Door op tijd te beginnen kun je dit bedrag gespreid uitgeven en beetje bij beetje alles bij elkaar sparen. Daarnaast is het slim om reclamefolders in de gaten te houden en spullen te kopen in de aanbieding. Hiermee bespaar je een hoop geld. Toch alles in één keer kopen? Ga dan naar winkels als Action en Ikea. Bij Ikea schaf je heel goedkoop keukengerei aan, en Action is heel geschikt voor de meer huishoudelijke dingetjes of decoraties.

Een opslagplaats huren

Als je al begonnen bent met het sparen van je uitzet, en je hebt bijvoorbeeld al een bank of bed op het oog, bedenk dan alvast waar je deze wil gaan opslaan. Je kunt dan een opslagplaats huren om deze meubels veilig en geconditioneerd op te slaan tot het moment dat je gaat verhuizen.

http://www.bloxopslag.nl/opslagplaats-huren/

Published in Home by .