JCA dekok
Home

Muizen in huis bestrijden

Je bent echt niet blij als je merkt dat er muizen in je huis rond lopen. Je wilt hier zo snel mogelijk van af. Muizen in huis zijn namelijk erg vies en kunnen ook nog eens voor ziektes zorgen. Als je niet snel begint met het bestrijden van muizen kunnen het er al snel meer worden. Want een jonge muis van nog maar twee maanden oud kan al weer jongen krijgen. En dit zijn er dan ook meteen een hele boel, namelijk wel 10 muizen.

Manieren om te bestrijden

Gelukkig zijn er een hele boel mogelijkheden om deze beesten te bestrijden. Je kunt er voor kiezen om ze te doden, maar er zijn ook manieren om ze levend te vangen als je dit liever wilt. Populaire manieren van muizen bestrijden zijn het verjagen met gif, geluiden of bepaalde geuren. Bij het bestrijden van muizen met geur zijn er veel verschillende manieren. Je kunt ze verjagen met huis tuin en keukenmiddeltjes, zoals zeepjes voor in de wc, haren van katten of handzeep. Je zou kunnen denken dat dit niet helpt omdat muizen de geuren allemaal al kennen. Dus wordt deze manier ook niet vaak aangeraden.

Verjagen met geluiden

Als je muizen wilt verjagen met geluiden kun je verschillende apparaten kopen. Deze apparaten produceren zo’n hoog geluid dat de muizen dit zeer onprettig vinden en mensen er zelfs niks van horen. Dit heeft ook zo zijn voor- en nadelen. Want er bestaat de kans dat je huisdieren dit geluid wel kunnen horen en dit ook niet prettig vinden. Ook zijn er mensen met een uitstekend gehoor, deze mensen zouden dit geluid wel kunnen horen. Door deze nadelen wordt het soms afgeraden om muizen te bestrijden met geluiden. Bij ongediertewinkel.nl kun je verschillende apparaten kopen die je helpen bij het bestrijden van muizen.

Bestrijden met lijmplanken

Dan hebben we het bestrijden van muizen met lijmplankjes. Bij het gebruik van lijmplankjes is het de bedoeling dat je een plankje of een ander oppervlak insmeert met een lijm waar een muis op vast kan blijven plakken. Je legt dit plakje dan neer op een plek waar veel muizen komen. Omdat muizen vaak langs muren of richels lopen kun je de val het beste langs zo’n muur leggen. Als er dan een muis over het plankje heenloopt zou die vast blijven plakken aan de plank, hij kan dan geen kant meer op. Doordat de muis niet meer weg kan, kan hij niet meer eten of drinken. Hierdoor sterft hij. Tegenwoordig is het verboden om lijmplankjes te gebruiken bij het bestrijden van muizen, omdat dit een vorm van dierenmishandeling is.

Muizen tegenhouden

Als je muizen wilt bestrijden kijk dan goed waar de muizen voor komen en hoe ze je huis binnen komen. Probeer alle ingangen voor de muizen te blokkeren. Zorg er ook voor dat je al het voedsel voor je huisdieren en voor jezelf goed afsluit in sluitbare verpakkingen. Let goed op waar uitwerpselen liggen, hier zijn ook de muizen. Doordat alle ingangen geblokkeerd zijn, kunnen er geen muizen meer in of uit de ruimtes. Nu kun je de muizen bestrijden met gif. Koop je gif bij http://www.ongediertewinkel.nl/. Zij bieden vele manieren om van je muizenprobleem af te komen.