JCA dekok
Home

Muizen en ratten, hoe kom je er van af?

Overlast is er in allerlei soorten en maten, in veel gevallen zie je dat dit wanneer je het hebt over dieren gaat, het om muizen en ratten gaat. Deze dieren zien we dan ook als ongedierte en het is niet meer dan gek dat we hiervan af willen. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk om hiervan af te komen?

Muizen en ratten, hoe kom je ervan af?

Als je overlast ondervindt van muizen en ratten dan is dit erg vervelend. Ze kunnen van alles kapot maken en behoorlijk wat schade aanrichten. Om dit te voorkomen kan je allerlei acties ondernemen. Wanneer je dit wilt voorkomen kan je allerlei maatregelen treffen, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het dicht maken van alle in en uitgangen, alles goed verzegeld afsluiten of het voorhand bestrijden doormiddel van muizengif. Het is altijd beter om een probleem te voorkomen dan wanneer je dit gaat oplossen. Mocht het al te laat zijn en heb jij inderdaad al te maken met overlast van ongedierte dan is het goed dat je dit zo snel mogelijk oplost wordt. Maar hoe pak je dit nu efficiënt aan? Wanneer het gaat om muizen zijn er vele verschillende manieren om ze te bestrijden. Kies je bijvoorbeeld voor muizengif of ga je voor de klassieke muizenval? Naast deze mogelijkheden zijn er nog een tal van andere manieren en middelen die je kunt gebruiken wanneer het gaat om het bestrijden van ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik maken van een lijmplank of een natuurlijke val. De mogelijkheden zijn erg uiteenlopend en wanneer je specifieke wensen hebt is het goed mogelijk dat hier een beschikbaar middel tussen zit.

Manieren om te bestrijden

Er zijn een aantal verschillende manieren om te bestrijden. Het kan echter heel goed voorkomen dat je, je bij de ene manier niet prettig voelt en bij de ander juist wel. Sommige mensen vinden het namelijk niet prettig wanneer ze in het achterhoofd hebben dat ze de muis pijnlijk doden. Dan kan er gekozen worden voor een diervriendelijke val. Wil je weten hoe of op welke manier de vallen werken, vraag dit dan altijd na.

https://www.ongediertewinkel.nl/