Mexicaanse hangmat in huis gebruiken

Wij verkopen al jaren hangmatten en zijn gespecialiseerd in de Mexicaanse hangmat. Natuurlijk wordt de hangmat veel buiten gebruikt : in de tuin of tijdens de vakantie. Echter ook in huis kan de hangmat natuurlijk gebruikt worden. De vraag die we vaak krijgen is of het ook mogelijk is elke nacht in een hangmat te slapen.

Deze vraag kunnen we ronduit bevestigend beantwoorden. We zijn net terug van een trip naar Yucatan, Mexico. Daar viel ons op en werd ons verteld dat de meeste inwoners van Yucatan s’nacht in een Mexicaanse hangmat slapen. Bij de Maya’s, die de hangmatten maken, is dit bij iedereen het geval.

Naast dat je, indien je er op de goede manier in ligt, in een hangmat natuurlijk zeer comfortabel slaapt, is een Mexicaanse hangmat ook erg luchtig en fris in de hete nachten in Mexico.

Een  ander voordeel is dat het gebruik van de hangmat, in plaats van een bed, ruimtebesparend is. Men hangt de hangmat in huis of in de hut s’nachts op tussen 2 muren. S’ morgens wordt hij gewoon weggehangen aan 1 van de 2 haken, zodat de ruimte voor andere activiteiten beschikbaar is.

Echter wil men gedurende dag even een tukje doen, of even rustig zitten (zie foto) dan hang je de hangmat ook zo weer op.

Al met al dus heel praktisch. Dus de vraag of je binnenshuis in een hangmat kunt slapen kunnen we volmondig met “ja” beantwoorden. Kijk nog wel even op onze site voor de juiste lighouding.

Naast de hangmat is natuurlijk een hangstoel ook uitstekend te gebruiken in huis. We hebben zowel Mexicaanse als Braziliaanse hangstoelen in de verkoop.

 

http://www.icolori-hangmatten.nl