JCA dekok
Home

Met een webcam cover meer privacy

Een webcam cover is slechts een klein instrument dat grote problemen kan voorkomen. Immers gaat er geen dag voorbij dat we niet horen over cyber security-bedreigingen – of het nu gaat om inbreuken op gegevens, phishing-fraude, spyware of virussen – maar hoe zit het met het beschermen van uw privacy tegen iemand die op afstand toegang kan hebben tot uw webcam?

Webcam cover of tape?

Geen webcam cover maar slechts een ordinair stukje tape voor facebook-oprichter Mark Zuckerberg en voormalig FBI-directeur James Comey. Beiden hebben immers allebei tape over de camera van hun computer geplakt als ze niet in gebruik zijn. Geen slecht idee, maar zeker niet professioneel en voor het geld hoeft u niet rond te lopen met een stukje tape op uw laptop of telefoon.

Terechte bezorgdheid

Je hoeft geen machtig persoon in de publieke opinie te zijn om bezorgd te zijn. Met een beetje kennis van zaken zijn persoonlijke gegevens van duizenden mensen te stelen en kunnen camera’s en microfoons overgenomen worden om mensen te chanteren of in een kwaad daglicht te stellen. Niemand wil privé foto’s over het internet verspreid zien worden, ongeacht of je nu een bekend of onbekend persoon bent.

Eenvoudige voorzorgsmaatregelen

Enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om de kans hierop te minimaliseren zijn bijvoorbeeld alleen een webcam aan te sluiten als u deze echt nodig hebt. Haal de rest van de tijd bewust de stekker uit het stopcontact. Maar dit is natuurlijk een maatregel die alleen werkt wanneer u een aparte webcam gebruikt.

Sommige externe camera’s hebben een kleine cover die je over de webcam lens kunt sluiten, dus zorg ervoor dat je hier gebruik van maakt als je hem niet gebruikt. Als uw webcam dit niet heeft, kunt u de camera naar het plafond richten totdat u hem nodig heeft (maar hiermee is natuurlijk niet het geluid van de microfoon ook uitgezet). Voor een ingebouwde webcam op laptop of telefoon is natuurlijk een webcam cover uitermate professioneel én effectief. Bij Webcamcovers.nl heeft u een uitgebreide keuze. U kunt kiezen uit een kunststof of een aluminium exemplaar. Vandaag besteld vóór 12:00 uur, diezelfde dag nog verzonden.