JCA dekok
Home

Met een vernieuwd huis de lente in

Het is weer lente en dat staat in vele manieren voor een nieuw begin. De dieren beginnen weer met het maken van kleintjes, het weer wordt weer warmer, de natuur weer groener en mensen komen uit die o zo vervelende winterdip.

Ik krijg in de lente altijd zin om iets aan mezelf te doen. Ik ruim altijd mijn kledingkast op en breng alle spullen die ik niet meer draag naar het leger des Heils. Vaak gooi ik weer een nieuw kleurtje in mijn haar en begin ik weer met gezonder eten. Ook heb ik altijd zin om iets aan het interieur van mijn huis te doen. Een nieuw kleurtje op de muur, het herinrichten van de woonkamer, nieuwe accessoires kopen om de kamer nieuw leven in te blazen.

Soms wil ik het ook groter aanpakken, zoals dit jaar. Het liefst wil ik die ene muur bij de keuken naar beneden halen zodat de kamer groter lijkt. Nieuw laminaat op de vloer in een vissengraatformatie. Misschien wel een leuke lambrisering van hout waar mijn opa nog Torx schroeven voor heeft. Ik zie al helemaal voor me hoe het eruit moet gaan zien, maar het waarmaken ervan gaat wat lastiger worden en is natuurlijk duur.

Ik wil ook heel graag zo’n mooie, oude balk in de woonkamer. Dat geeft een rustiek gevoel naar mijn mening. Maar dan moet je ook weer uit gaan zoeken welke balkdragers je daarvoor nodig gaat hebben. Ik ben zelf niet zo’n klusser. Nee, ik ben meer van de cosmetische aanpakken. Verven gaat me makkelijk af en een IKEA kast in elkaar zetten kan ik ook nog wel, maar om mijn dromen waar te maken heb ik anderen nodig. Ik heb al een heel handige opa die mij met liefde zou willen helpen. Even een belletje plegen dan maar.

https://www.bnvtools.nl