Maak een val aantrekkelijk

Jcadekok

Het bestrijden van muizen kan op vele verschillende manieren en het is dan ook niet gek dat iedereen hier voor een andere weg kiest. Wanneer we kijken naar de vallen dan zien we voornamelijk dat de klassieke muizenval nog razend populair is. Dit is eigenlijk ook niet gek, aangezien dit de val is die iedereen eigenlijk wel kent.

De val aantrekkelijk maken

Om ervoor te zorgen dat de muizenval ook daadwerkelijk naar behoren werkt moet je de val natuurlijk erg aantrekkelijk maken, wanneer je dit niet doet is de kan klein dat je ook daadwerkelijk een muis aantreft in je val. Het is door een aantal verschillende mogelijkheden mogelijk om de val aantrekkelijk te maken. Wanneer je bijvoorbeeld weet wat een muis lekker vindt dan maakt dit het al een stuk gemakkelijker. In de meeste gevallen valt de keuze op kaas of pindakaas. Nu kan je denken pindakaas? Maar eigenlijk is dit niet meer dan gek. Het geeft een sterke geur weer en dit is zeer aantrekkelijk voor muizen. Het is wel altijd verstandig om in je achterhoofd te houden dat muizen een zeer sterk reukvermogen hebben. Het is dan ook niet verstandig om, wanneer je de val klaar maakt om dit zonder handschoenen aan te doen doet. Wanneer je dit zonder handschoenen doet, is de kans aanwezig dat de muizen de val zo voorbijlopen omdat ze onraad ruiken.

Heb je te maken met een plaag?

Wanneer je te maken hebt met een muizenplaag is het verstandig om met wat groter geschut aan te komen dan met alleen een muizenval. Het is natuurlijk niet handig als je maar muizenvallen blijft kopen en je hier dag en nacht mee bezig moet zijn. Toch kan je jezelf afvragen of het nu echt een plaag is of dat dit schijn is. Wanneer je daadwerkelijk met een plaag te maken kan je er beter voor kiezen om gebruik te maken van muizengif of ervoor kiezen om een ongediertebestrijder in te schakelen. Het is soms lastig te bepalen, wanneer je er niet zeker van weet kan je ervoor kiezen om een expert in te schakelen.

https://www.ongediertewinkel.nl/

Published in Home by .