JCA dekok
Home

Led Lampen

Waarom kiezen voor GU10LED spots?

LED tl lampen zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Ze zijn vaak wat duurder vergeleken met “standaard” lampen, maar gaan dan ook langer mee en zijn beter voor het milieu. Wat maakt LED lampen, in het bijzonder GU10LED spots, nu zo bijzonder? Dat leest u in dit artikel.

 

Voordelen van GU10LED spots

 

  • LED lampen besparen u energie. Energie wordt veel te veel gebruikt op aarde. Energie staat vaak voor CO2 uitstoot, en dat is slecht voor de ozonlaag en ons klimaat. LED verlichting, waaronder de GU10LED spots, besparen u energie. Dit komt doordat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om aan uw energiebehoefte te voldoen.

 

  • Niet alleen zijn LED lampen goed om energie te besparen, maar de energie die ze gebruiken, gebruiken ze veel efficiënter. Hoe efficiënt licht is drukken we uit in Lumen per Watt (lm/w). Hoe hoger het aantal lm/w is, des te efficiënter de LED lamp omgaat met de energie die het gebruikt. GU10LED spots hebben een hoog aantal lm/w, wat het een zeer efficiënte soort spotje maakt.

 

  • LED lampen, waaronder de GU10LED spots, zijn duurzamer dan gloeilampen. Zo gaat een standaard LED lamp zonder moeite maar liefst 50.000 uren mee, terwijl een simpele gloeilamp er na 1000 uur al mee op houdt. In GU10LED spots zult u ook geen gloeidraad vinden (zoals bij een gloeilamp), dus dat kan ook niet stuk gaan. Gloeidraden gaan vaak stuk bij trillingen, maar met GU10LED spots hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. LED lampen kunnen trillingen goed doorstaan.

 

  • Gloeilampen zijn niet erg veilig. Led inbouwspots dimbaar zijn echter ontzettend veilig. LED Lampen zoals de GU10LED spots worden namelijk niet erg warm. Waar gloeilampen 90 procent van gebruikte energie omzet in warmte, zetten LED lampen slechts 10 procent om in warmte.
https://www.ledshop-groenovatie.com