JCA dekok
Home

Kantoor in huis inrichten

Veel mensen hebben een kamer in hun huis die ze als kantoor gebruiken. Sommige mensen gebruiken het elke dag als werkplek, omdat ze zelfstandig ondernemer zijn of regelmatig thuis werken. Andere mensen gebruiken het als kamer waar de computer en de administratie staan. Waar je het kantoor ook voor gebruikt, het werkt natuurlijk het prettigst als het een kamer is die zo ingericht is dat jij er fijn kunt werken. Daarom delen we hier een aantal tips voor het inrichten van een kantoor in je huis. Een kantoor moet in de eerste plaats praktisch zijn. Denk daarom goed na over waar je de kamer voor wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld dagelijks werken in het kantoor, zet de kamer dan niet te vol met spullen, maar maak ruimte voor een prettig bureau met een goede bureaustoel. Wil je de kamer juist gebruiken om de administratie op te slaan, schaf dan een grote kast aan, met handige indeel-mogelijkheden. Gebruik mappen of bakken om je administratie te organiseren.

Vervolgens is licht heel belangrijk in een kamer waar je wilt werken. Het prettigste licht blijft toch natuurlijk licht, dus als je een groot raam in de kamer hebt, is dat mooi meegenomen. Denk bij de indeling van de kamer ook na over het licht. Soms kun je ook last hebben van natuurlijk licht, maar dat kun je meestal gemakkelijk oplossen door luxaflex, een zonnescherm of gordijnen te gebruiken.

Veel mensen laten de muren wit en dat kan heel fijn zijn, het is in ieder geval niet afleidend, maar ook wel een beetje saai. Als je toch iets leuks op de muren wilt doen, denk dan eens aan wandbekleding hout. Dit geeft een natuurlijk effect en het hoeft niet eens veel te kosten, want vaak zijn houtstrips goedkoop. Op deze manier geef je een unieke ‘touch’ aan je kantoor, wat het net iets gezelliger maakt.

https://www.style4walls.com/nl/