JCA dekok
Home

Juiste hardheid van matras

Iedereen heeft een eigen voorkeur als het gaat om de hardheid van een matras. Tijdens het zoeken naar een perfect matras voor op je nieuwe boxspring moet er rekening worden gehouden met vier soorten hardheid. De soorten hardheid zijn: Heel zacht, zacht, hard en heel hard. De juiste hardheid zorgt voor een goede ondersteuning van je wervelkolom. In dit artikel geven we aan wat belangrijk is bij het kiezen van de hardheid van een matras voor jou en wat de meerwaarde van een boxspring is.

 

Je lichaam

Afhankelijk van jouw lichaam moet je kiezen voor de juiste hardheid van het matras. Er wordt gekeken naar je lengte en gewicht. Het makkelijkste om te gebruiken om hier rekening mee te houden is door het BMI te gebruiken. Je BMI bereken je door je gewicht te delen door je lengte in het kwadraat. Je BMI kan helpen met het bepalen van de hardheid van je matras maar je moet je hier niet blind op staren. Iedereen heeft namelijk een eigen voorkeur wat betreft de hardheid van een matras. Dit is belangrijker dan wat een formule en een grafiek je kan vertellen. Je kan het wel gebruiken aan het begin van je oriëntatie op het gebied van matrassen.

 

Slaapgewoonten

Niet alleen je lichaamsverhoudingen zijn van belang bij het kiezen van het juiste matras voor jouw boxspring maar ook je slaapgewoonten. Wanneer een persoon op zijn zij slaapt moet het matras zachter zijn voor je heupen en schouders. Als je op je rug slaapt heb je hier natuurlijk minder last van. Bedenk dus goed op welke manier jij het liefste slaapt en hou hier rekening mee met het kiezen van het matras voor de boxspring.

 

Uiteindelijk zijn er meerdere factoren van invloed die bepalen welke hardheid matras je moet hebben. Naast je lichaam zijn je slaapgewoonten en vooral je persoonlijke voorkeur bepalend. Voor persoonlijke voorkeur is belangrijk. Moet je volgens de andere factoren een heel zacht bed hebben maar vind je dit eigen helemaal niet comfortabel, kies dan een matras welke volgens jouw persoonlijke voorkeur het lekkerste ligt.