JCA dekok
Home

https://orfeokliniek.nl/index.php/behandelingen/trekken-van-tand-of-kies-extractie

Al eeuwenlang zijn we bezig met de gezondheid van ons gebit. Er zij zelfs bewijzen gevonden van de Indus beschaving die zich al 7000 jaar voor Christus al bezighielden met tandheelkunde. De eerste boren stammen ook al uit de tijd voor Christus. Ze waren wel erg traag in die tijd. Ze maakten maar zo’n 15 toeren per minuut. Dit moet waarschijnlijk erg pijnlijk moeten zijn geweest. Gelukkig voor ons hebben de boren zich de afgelopen eeuw erg ontwikkeld. In 1875 werd er octrooi aangevraagd voor de eerste elektrische tandartsboor. In 1914 konden ze al een toerental bereiken van 3000 per minuut. Dit is al een heel stuk meer dan de boren daarvoor. Tegenwoordig zijn de snelheden van een tandartsboor ook bizar hoog. Een moderne tandartsboor draait tot wel 400000 keer per minuut.  

Hoewel de boor dus al aardig wat verbeteringen door heeft gemaakt, samen met de rest van de tandheelkunde, zijn er nog steeds veel mensen bang om naar de tandarts te gaan. Vaak schrikt het geluid van de boor mensen af. Uit onderzoek is gebleken dat mensen meer angst ervaren als ze het geluid van de boor horen. Het typische gezoem wat vaak in combinatie staat met pijn, uiteraard geen pretje.  

Ondanks dat mensen soms een beetje bang zijn voor de tandarts, is het voor je gezondheid wel erg belangrijk om elk half jaar een bezoekje te brengen. Je gebit is de eerste halte van je spijsverteringskanaal en is hier dus een erg belangrijk onderdeel van. Zorg er dus voor dat je gebit in goede gezondheid verkeerd. Een slecht gebit zit vaak ook in je genen. De ene zal vaker een wortelkanaalbehandeling moeten laten doen dan de ander. Verder is een tand trekken natuurlijk nooit leuk, maar als het moet gebeuren, is het belangrijk dat dit ook goed gebeurd.  

http://www.orfeokliniek.nl