JCA dekok
Image default
Home

Hoe stel je een laptop samen?

Een linux laptop met verlichting, het liefst in het blauw en binnen het budget… Een laptop die aan alle wensen voldoet, het lijkt bijna onmogelijk. Wanneer de perfecte laptop gevonden is, is het nieuwe jaar al bijna in zicht! Het zelf samenstellen van de juiste laptop zal heel wat tijd besparen. Goed nieuws; het kan! Maar een laptop samenstellen, waar begin je? Hieronder wordt het uitgelegd!

Stap 1

Voordat het samenstellen kan beginnen, zal er eerst een basislaptop uitgekozen moeten worden. Dit is mogelijk door het gegeven overzicht van de beschikbare laptops. Door te sorteren, kun je het overzicht laten oplopen naar een steeds hogere prijsklasse. Hierdoor blijf je gemakkelijk binnen het budget.

Stap 2

Wanneer je eenmaal de juiste laptop gevonden hebt, kan het samenstellen van start gaan. Er zal gevraagd worden welke processor- en videokaartcombinatie gewenst is. Hierbij is keuze tussen 5 verschillende processoren en wordt er ook onderscheid gemaakt in de prijzen, dat varieert van €0,- tot €359,-.

Stap 3

Vervolgens is het mogelijk het werkgeheugen aan te passen. De varianten worden verdeeld over geheugenslot 1 en geheugenslot 2. In beide sloten is de gratis variant zonder werkgeheugen en zal later zelf geïnstalleerd moeten worden. De andere opties schommelen tussen de €31,- tot €185,-.

Stap 4

Als laatst verplichte stap zal de opslagchip worden verwerkt.  Na een korte beschrijving van de functie volgt een keuze tussen zes chips, waarvan het ook mogelijk is verder te gaan zonder chip.

Verdere wensen

Daarnaast zijn er nog mogelijke aanpassingen om de laptop verder naar wens in te richten. Zo kan er een extra adapter toegevoegd worden, kan de kleur van de laptop aangepast worden, is het mogelijk het logo te graveren en kan er gekozen worden voor een M.2 WiFi-module.

Besturingssysteem

Een erg belangrijke stap is het besturingssysteem. De laptop kan worden voorzien van het betaalde Windows-besturingssysteem. Verder zijn er gratis varianten beschikbaar, echter zijn deze wel minder bekend.

Laatste stap

Tot slot zijn de laatste puntjes op de i te zetten door het toetsenbord, de accessoires of stekkersoort aan te passen.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/