JCA dekok
Home

Het onderhouden van je zwembad

Als eigenaar van een eigen zwembad mag jij je gelukkig stemmen. Zeker in de zomer zal je er heel veel plezier aan beleven. Op warme zomerdagen lekker drijven op een luchtbed of op een handdoekje naast het zwembad liggen en genieten van je tuin. De kinderen zullen er ook erg veel plezier aan beleven. Of als je in een wat actievere bui bent baantjes trekken. Zo beweeg je en blijf je tegelijkertijd lekker gekoeld. Je zult wel lachen om al die zwetende hardlopers die voorbijkomen.

Tot zover de (grote) voordelen van het hebben van een zwembad. Er kleven namelijk ook wel wat nadelen aan. Het onderhoud bijvoorbeeld, wat best veel tijd vergt, zeker bij intensief gebruik. Maar het is wel belangrijk dat een zwembad goed onderhouden wordt. Je hebt vast weleens een zwembad bezocht op een camping ergens in Zuid-Europa dat er niet zo best uit zag. Dat komt dus door slecht onderhoud. En dat wil je voor je privé badje natuurlijk niet!

Daarom is het belangrijk dat je afval in en rondom het zwembad elke week eruit vist. Ook blaadjes en insecten zijn niet goed voor het zwembad. Als het filter te vol zit met troep doet het z’n werk niet meer en wordt je zwembad vies. Maar hetgeen waar je misschien wel het meest op moet letten is op scherpe voorwerpen in en rond het zwembad. Denk bijvoorbeeld aan steentjes en dergelijke. Deze kunnen namelijk een lek in het zwembad veroorzaken en dat is voor elke zwembad eigenaar een nachtmerrie. Gelukkig bestaan er tegenwoordig zeer goede beschermmiddelen tegen een zwembad lek. Speciaal zwembadfolie bijvoorbeeld. Kan voor elk zwembad op maat gemaakt worden en verkleint de kans op een lek aanzienlijk. Dit is natuurlijk het handigst om bij de aanleg van het zwembad meteen te plaatsen, maar kan ook nog worden geplaatst als het zwembad al even in gebruik is.

http://www.zwembadfolie.nl