JCA dekok
Home

Geen couperose meer dankzij een IPL behandeling

Heeft u last van verwijde, rode bloedvaatjes in het gezicht of op uw benen? En heeft u al heel veel geprobeerd om hiervan af te komen, maar zag u maar geen resultaat? Dan is het tijd om actie te ondernemen! Wij adviseren u om een IPL behandeling te boeken waarmee u afscheid kunt nemen van couperose. Wilt u hier meer over weten? In deze blog vertellen we u er alles over.

Een IPL couperose behandeling

Nu bent u vast benieuwd hoe een IPL couperose behandeling werkt. Het IPL apparaat wordt aangebracht op de behandelde huid en er komen lichtflitsen op de huid. De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen de verwijde bloedvaatjes.

Aantal behandelingen

In de meeste gevallen worden de behandelde vaatjes eerst donkerder. Geen zorgen: dit is een goed teken, want dit betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor zichtbaar resultaat. Hiertussen ligt een periode van 2-4 weken. Let er wel op dat het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er nodig zijn. Uw behandelaar kan u hier meer over vertellen.

Waar kunt u terecht?

Als u ook graag een couperose behandeling wilt met behulp van IPL dan raden we u aan om te kiezen voor één van de salons die gebruikmaakt van apparatuur van het bedrijf MedCos Skinsolutions. Dit bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld speciaal geschikt voor couperose. Via de website van MedCos ziet u precies bij welke salon in uw buurt u zich kunt laten behandelen met dit apparaat. Heeft u nog vragen? Of heeft u advies op maat nodig? Neem dan gerust contact op met MedCos of één van de salons die de behandeling uitvoeren.