JCA dekok
Image default
Home

Eigenschappen van een kozijn

Een kozijn op maat maken; dankzij de personalisatie is het mogelijk elk huis te laten voorzien van een eigen kozijn. Zo voldoet het kozijn naar de wensen van de eigenaar van de woning en zal de woning compleet maken.

Bij de bestelling van het kozijn wordt er een beeld van het gepersonaliseerde kozijn geschetst, zodat de klant direct ziet hoe het eindresultaat eruit ziet; de tekening wordt automatisch aangepast aan de hand van de ingevoerde maatvoering en opgegeven specificaties. De kozijnen kunnen zowel particulier als zakelijk geleverd worden.

Soorten kozijnen

Kozijnen zijn in verschillende soorten materialen verkrijgbaar. De meest afgenomen materialen zijn hout, aluminium en kunststof. Kozijnen van staal en beton worden vrijwel nooit meer toegepast in de woningbouw. De levensduur van een houten kozijn verschilt per soort; zachthouten kozijnen zullen circa 25-50 jaar meegaan, hardhouten kozijnen zo’n 40-75 jaar. Een aluminium kozijn heeft een lange levensduur van 25-60 jaar. Een kozijn van kunststof gaat rond de 25-50 jaar mee, maar brengt ook vrijwel geen onderhoud met zich mee, voor de andere materialen is reparatie en herstel somtijds essentieel om de kwaliteit te behouden.

Personalisatie

De personalisatie vraagt naar veel specificaties. Eerst zal er gevraagd worden naar het aantal delen en de metingen. Er zijn meerdere raamtypes mogelijk; het raam kan bevestigd worden als vaste vleugel, maar het is ook mogelijk de draaiing aan te passen. Naast de draaiing van het raam, zijn er ook verschillende keuzes voor de structuur van het glas. Zo kan er gekozen worden voor helder glas, dit glas beschikt niet over een structuur en geeft volledig zicht door het glas. Chinchilla beschikt over een lichte structuur om het zicht te beperken, Satinato zal zorgen voor een vaag beeld dankzij de groffe structuur. Het glas kan zowel met dubbel- als trippleglas geleverd worden, om de isolatie te verbeteren.

 

http://directeenkozijn.nl