JCA dekok
Image default
Home

Een goede start met je nieuwe pup

Bij het nemen van een nieuwe pup komt veel kijken, Het is dan ook geen wonder dat velen puppy’s vergelijken met baby’s. In dit artikel neem ik je mee waar je allemaal op moet letten bij/ voor het nemen van een pup.

Maak je huis puppy-proof

Zorg dat er geen losse spullen liggen, verwijder losse kabels en kijk of er plekken zijn waar je pup in bekneld kan raken. Geef kostbare spullen die in bereik zijn van je pup een andere plek. En kijk uit met schoonmaakspullen en kamerplanten, zet dit hoog genoeg zodat je pup er niet bij kan.

Ook je trap en tuin is belangrijk tijdens het puppy-proof maken. Zorg voor een hekje bij je trap zodat je pup niet zelf de trap op kan en kan vallen en zorg voor een goede omheining van je tuin.

Geef je pup de kans om een pup te zijn

Misschien wel een van de belangrijkste in dit rijtje, geef je pup de tijd en ruimte om zelf keuzes te maken en dingen te ontdekken. Zorg er ook zeker bij de eerste dagen voor dat je de pup de rust en ruimte geeft om zijn nieuwe omgeving te ontdekken zonder te veel aan te raken en te aaien. Je kan niet gelijk verwachten dat je pup naar je luistert en alles doet wat je wilt, ondeugend zijn hoort er nou eenmaal bij. Geef dit dus genoeg tijd.

Zorg voor de goede voeding

Zeker in het begin is het belangrijk om voor de goede voeding te zorgen voor je pup. Er zit namelijk ook een verschil in hondenvoeding en puppyvoer. Het is goed om dit allemaal vooraf uit te zoeken, zodat je niet in de stress raakt wanneer je pup er is. De voeding verschilt per pup, elke hond is anders en hierdoor past ook niet elke voeding bij elke puppy.