JCA dekok
Home

Draagzakken van Op je Buik

Bij Op je Buik werken we met de beste draagzakken die er beschikbaar zijn. Zo kunt u uw kind heerlijk bij u dragen. Veel mensen vinden het echter lastig om te bedenken welke draagdoek ze nu nodig hebben. Hier zullen we uitleggen waar u op moet letten wanneer u eraan denkt om er een aan te schaffen.

Wanneer begint u met het dragen?

Tijdens de kraamtijd kunt u al beginnen met het dragen van uw kind. In sommige gevallen kan dit u helpen uw kinderen rustig te krijgen wanneer ze verdrietig zijn, of om ze te helpen bij het in slaap vallen. Natuurlijk speelt gemak ook een rol. Wanneer u op stap gaat, houdt u uw kind gemakkelijk bij u, zonder dat uw kind aan teveel prikkels wordt blootgesteld. Daarnaast geeft u uw kind geborgenheid, troost en een veilig gevoel. Afhankelijk van het weer kunt u uw kind extra kleding aan of uit trekken onder de drager. Ga er vanuit dat de drager voor 1 laag kleding telt.

Welke maat draagzakken zijn er?

Er zijn veel verschillende maten draagzakken, maar de maat die het meest wordt verkocht is maat 6. Deze is ongeveer 4,6 meter lang en wordt door mensen gebruikt met een kledingmaat tussen de 38 en 44. Bij Op je Buik kunnen wij u adviseren over de meest geschikte manier van dragen en welke drager u het beste kunt gebruiken. Wij houden rekening met uw wensen en levensstijl. Kijk voor onze hele collectie op onze website. Hier kunt u ook terecht voor goede tips en leuke ervaringen met het dragen van uw kind.

Hoe te wassen?

Na een tijdje wordt ook uw drager vuil. Bijvoorbeeld door een lekkende luier, of omdat uw kind heeft gesabbeld. Op onze dragers zit altijd een wasvoorschrift, neem deze dus vooral door, voordat u gaat wassen. Verder moet u zorgen dat alle gespen en klittenbandsluitingen zijn gesloten. Een kort wasprogramma is beter dan een lang programma. Verder kunt u de drager in een kussensloop of waszak wassen, om uw wasmachine te beschermen. Uiteindelijk brengt een draagzak u vooral heel veel plezier en weinig moeite, kijk zelf eens of het ook iets is voor u.