JCA dekok
Home

De politie

 

De politie zorgt ervoor dat er orde wordt gehouden en blijft in Nederland. De politie zorgt ervoor dat het veilig blijft in Nederland en straffen mensen die een overtreding van de wet begaan. Ze zorgen voor rust, veiligheid en orde. Vaak sporen ze misdadigers op die bijvoorbeeld een overval hebben gepleegd of ergens hebben ingebroken. 

Elke student kan voor de politie opleiding kiezen. Ze hebben namelijk verschillende aanbiedingen qua opleidingen voor MBO studenten tot academische opgeleide studenten. 

 

De politie wordt geholpen door het recherche team als ze misdadigers opsporen na bijvoorbeeld een inbraak. Er wordt best vaak ingebroken. Veel mensen denken dat er alleen ’s nachts wordt ingebroken, maar dat is niet waar.  De helft van alle inbraken gebeurt vaak gewoon op klaarlichte dag. Een derde gebeurt in de avond en maar 10% van alle inbraken gebeurt ’s nachts. Hoe kan zo’n inbraak nou voorkomen worden? 

 

De politie kan mensen waarbij vaak wordt ingebroken adviseren om bijvoorbeeld een inbraakalarm te installeren. Dit is een alarm die afgaat als er ingebroken wordt. Ten eerste schrikt dit alarm inbrekers af en ten tweede zullen ze echt niet bij uw huis gaan inbreken als ze zien dat u dit alarm heeft geïnstalleerd. Daarnaast kan de politie bewoners van een huis adviseren om bijvoorbeeld camera beveiliging te laten plaatsen. Camera beveiliging kan u en uw huisgenoten een veilig gevoel geven, omdat u weet dat inbrekers echt niet hun gezicht gaan laten zien bij uw huis als ze weten dat daar camera’s hangen. Dit kan er eigenlijk voor zorgen dat het aantal inbraken bij uw thuis verminderd wordt en waarschijnlijk verdwijnen. Zo beschermt u zichzelf en uw huisgenoten van een andere inbraak. Dit zijn dus goede oplossingen waar u over na kan denken. 

 

https://www.groenewegendelft.nl/